Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Θέλουν την ασύδοτη επέκταση των πολυκαταστημάτων

Αντιδράσεις από το χώρο των σούπερ μάρκετ προκάλεσε το θέμα της ανάγκης περιορισμού του χώρου των πολυκαταστημάτων, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις, που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα. Οπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ) σε χθεσινή ανακοίνωση - απόλυτα εναρμονισμένη με την αντίληψη εκείνη που λέει ότι "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό - η κρίση που μαστίζει σήμερα το εμπόριο δεν πρέπει να αποδίδεται στην εμφάνιση των σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου το λιγότερο προκλητική για τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης σήμερα, είναι η άποψη που διατυπώνει ο ΣΕΣΜΕ στην ανακοίνωση και σύμφωνα με την οποία η απουσία μεγάλων καταστημάτων και η... κυριαρχία των μικρών απειράριθμων μονάδων παρατηρείται μόνο σε υποανάπτυκτες και καθυστερημένες χώρες! Σύμφωνα με τον ΣΕΣΜΕ, η λύση για τις παρενέργειες του ανταγωνισμού στη χώρα μας δε συνδέεται με τον περιορισμό του μεγέθους των καταστημάτων, αλλά με το μέγεθος και τον όγκο της μητρικής εταιρίας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος μιλά με άλλο πνεύμα, όταν τίθεται θέμα ανάλογης αντιμετώπισης των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί από τις ντόπιες και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας και τις αξιώσεις που προβάλλουν (βλέπε αξιώσεις για κυριακάτικη λειτουργία)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ