Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξήσεις μέχρι 17% σε ποτά - αναψυκτικά

"Εσκασαν μύτη" νέες αυξήσεις σε χυμούς, μπίρες, νερό, από 7,5% μέχρι και 17%, στις τιμές χονδρικής από τις βιομηχανίες του κλάδου

Μεγαλύτερη "αφυδάτωση" στα πορτοφόλι των εργαζόμενων καταναλωτών, θα προκαλέσουν οι νέες αυξήσεις στις χονδρικές τιμές των αναψυκτικών, που αποφάσισαν - με γνώμονα την αύξηση των κερδών τους - οι βιομηχανίες ποτών και αναψυκτικών. Οι αυξήσεις αυτές, που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους τη βδομάδα που πέρασε, κυμαίνονται από 7,5% μέχρι και 17% και αφορούν τις χονδρικές τιμές των αναψυκτικών, των χυμών, του εμφιαλωμένου νερού και της μπίρας. Ανάλογες ανατιμήσεις αναμένονται γύρω στο Φλεβάρη στα οινοπνευματώδη ποτά και στα κρασιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", οι βιομηχανίες αναψυκτικών και ζύθου προχώρησαν σε ανατιμήσεις, που για τα αναφυκτικά και τις μπίρες κυμαίνονται γύρω στο 7,5%.Στο εμφιαλωμένο νερό οι ανατιμήσεις ξεκινούν από 10% και αγγίζουν το 17%! Οι παραπάνω αυξήσεις στις τιμές χονδρικής θα φτάσουν ακόμη πιο "τσουχτερές" στη λαϊκή κατανάλωση, αγγίζοντας περίπου το 10%, που σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα κληθεί για άλλη μια φορά να βάλει πιο βαθιά το χέρι "στην τσέπη του", ελέω απελευθέρωσης που ισχύει στην αγορά και επιτρέπει στις βιομηχανίες να επιβάλλουν όποτε και όσο επιθυμούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους.

Σ' αυτά τα πλαίσια, από την ερχόμενη βδομάδα, ο καταναλωτής θα πληρώνει το μπουκάλι την κόκα κόλα προς 319 δραχμές από 290 δραχμές που πλήρωνε μέχρι τώρα, ενώ το κουτί θα φθάσει τις 110 δραχμές (από 100). Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι θα πωλείται από τα συνοικιακά παντοπωλεία προς 363 δραχμές αντί 330 δραχμών που πωλούνταν πριν. Ανάλογα, η τιμή της μπίρας θα φθάσει τις 165 δραχμές το μπουκάλι και 160 δραχμές το κουτί, από 150 και 145 δραχμές αντίστοιχα που πωλούνταν μέχρι τώρα.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ανάλογες ανατιμήσεις πρέπει να περιμένουμε και σε μία σειρά άλλων ειδών διατροφής και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σύμφωνα με τη συνήθη τακτική που ακολουθούν οι βιομηχανίες την περίοδο που διανύουμε, τακτική, βέβαια, που θα έχει και ανάλογες επιπτώσεις στον τιμάριθμο...

Βάσω ΜΠΑΡΜΠΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ