Κυριακή 29 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι 25άρηδες δηλώνουν άγνοια

Η πλειοψηφία των νέων, ηλικίας πάνω από 25 ετών, δε γνωρίζουν τίποτε ή άπλά κάτι έχουν ακούσει ότι με το νέο φορολογικό νόμο θα πρέπει φέτος να υποβάλουν φορολογική δήλωση, ανεξαρτήτως εισοδήματος

Απροετοίμαστους βρίσκει η "καινοτομία" της κυβέρνησης τους νέους φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας και υποχρεώνονται να υποβάλουν φορολογική δήλωση ανεξάρτητα αν έχουν αποκτήσει το 1994 ή όχι εισόδημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο μας οδήγησε μια "μίνι" έρευνα που έκανε ο "Ρ" στη Νομική Σχολή Αθηνών, στην Οικονομική και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τους 30 φοιτητές που ρωτήσαμε, οι 23 δε γνώριζαν ότι ο νέος φορολογικός νόμος υποχρεώνει φέτος όλους τους 25άρηδες και πάνω να υποβάλουν φορολογική δήλωση,ενώ μόλις 7 ήταν ενημερωμένοι ή μισοενημερωμένοι.

Οι περισσότεροι όμως από τους ενημερωμένους, απλά είχαν ακούσει ότι πρέπει να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση και τίποτε περισσότερο. Βρήκαμε όμως και 25άρηδες που γνώριζαν ότι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν φορολογική δήλωση - όπως οι Α. Λογοθέτης, Π. Σάκος, Δ. Σπιρλιδάκης, Πατριανάκος και Σοφικίτης - μόνο που αυτοί είναι εργαζόμενοι φοιτητές και σαν τέτοιοι είναι ήδη μόνιμοι πελάτες της Εφορίας καθώς έχουν υποβάλει και στα προηγούμενα χρόνια φορολογική δήλωση.

Η πλειοψηφία όμως, αγνοούσε τη νέα "καινοτομία" που υποχρεώνει (για ποιο λόγο άραγε; ) ΟΛΟΥΣ τους 25άρηδες και άνω, να καταθέσουν φέτος φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα αν το 1994 είχαν ή όχι φορολογητέο εισόδημα. "Οχι δεν το ξέρουμε" είπαν ο Χ. Μπλέκος καθώς και οι αδελφές Δ. και Κ. Μπάρμπα. Την ίδια απάντηση εισπράξαμε και από τους Δ. Γιαννή, Σ. Βενετσάνο, Γ. Παπαδάκη, Ναθαναηλίδη και Μ. Παπαδάκη από το Πολυτεχνείο, που έδειξαν να τους απασχολούν περισσότερο (και φυσικό είναι) τα θέματα της εξεταστικής. Παρόμοιες ήταν οι απαντήσεις που πήραμε και από τους φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθήνας Γ. Χαλά, Χ. Πεπά, Β. Αναστασίου, Γ. Κουτσουλιέρη και Ε. Καβουρά, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που δήλωσαν "κάτι ακούσαμε" αλλά δε γνώριζαν λεπτομέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ