Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '95
Το κορυφαίο όλων των εποχών

Ολη η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ συναντάται το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ που θα γίνει για δεύτερη φορά στη χώρα μας

Η αφρόκρεμα του μπάσκετ θα πάρει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Ισως για πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωπες τόσες μεγάλες δυνάμεις και τόσα πολλά αστέρια. Πρώτη και καλύτερη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία των Χάρνις, Κοχ, Μπένκε, Σρεμπφ. Ακολουθεί η Ελλάδα των Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου, Σιγάλα, που σαν οικοδέσποινα προκρίθηκε χωρίς αγώνες. Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Λιθουανία, Κροατία, Γαλλία, Σλοβενία, Σουηδία, Ισραήλ και Φιλανδία εξασφάλισαν το εισιτήριο στην προκριματική φάση. Δυο ακόμα θέσεις που θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα αναμένεται να καταληφθούν το Μάη σε ειδικό τουρνουά πρόκρισης με τη συμμετοχή της Νέας Γιουγκοσλαβίας και των ομάδων που κατέλαβαν την 3η θέση στους πέντε προκριματικούς ομίλους, δηλαδή την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο και την Τουρκία.

Οι 14 ομάδες στην πρώτη φάση των αγώνων θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Προκειμένου να υπάρξει ισορροπία δυνάμεων, η ΦΙΜΠΑ τις χώρισε σε εφτά ισοδύναμα ζευγάρια, τα οποία θα ξεχωρίσουν στην κληρωτίδα. Επικεφαλής των ομίλων θα τοποθετηθούν οι φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ 93, η Γερμανία και η Ρωσία. Στη συνέχεια δεν πρόκειται να βρεθούν στον ίδιο όμιλο η Ελλάδα με την Ισπανία, η Κροατία με την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο ειδικό τουρνουά πρόκρισης που θα είναι προφανώς η Νέα Γιουγκοσλαβία, η Σουηδία με τη δεύτερη ομάδα του ειδικού τουρνουά, η Γαλλία με την Ιταλία, το Ισραήλ με τη Σλοβενία και η Λιθουανία που επιστρέφει μετά από έξι δεκαετίες σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη Φιλανδία.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων προκρίνονται στην επόμενη φάση, όπου θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των τεσσάρων. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή, αφού οι δύο πρώτες ομάδες θα παίξουν χιαστί στους ημιτελικούς.

Ολοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο νεόκτιστο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Την Κυριακή 2 Ιούλη θα γίνει ο μεγάλος τελικός στον οποίο η ευχή όλων είναι να έχει προκριθεί η ελληνική ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ