Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εύκολο έργο ΟΦΗ και Ολυμπιακός, φιλοξενούν Αθηναϊκό και Ξάνθη αντίστοιχα

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στρέφεται το ενδιαφέρον της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Εκεί ο πρωτοπόρος και αήττητος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αρη που θέλει να κάνει καλό ποδαρικό στη νέα χρονιά. Αναμφίβολα όμως η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη. Ο δεύτερος της βαθμολογίας ΟΦΗ θα έχει θεωρητικά ένα ευχάριστο απόγευμα κόντρα στον Αθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη την Ξάνθη και θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ θέλει να συνεχίσει την ασυγκράτητη πορεία του προς τον τίτλο. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δώνη. Τη θέση του διεκδικούν επί ίσοις όροις οι Χριστοδούλου και Μάρκος. Πιθανή 11άδα: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Μπορέλι, Μαραγκός, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μάρκος. Αναφερόμενος στο παιχνίδι ο Ρότσα τόνισε μεταξύ άλλων: "Δε θα πρέπει να μας ξεγελάσει το γεγονός ότι ο Αρης είναι κατώτερος από πέρσι. Στην ουσία είναι η ίδια ομάδα που μάλιστα ενισχύθηκε σημαντικά το Δεκέμβρη από έμπειρους παίκτες όπως οι Τσιαντάκης, Τουντζιάρης. Ελπίζω ότι αν παίξουμε όπως στα προηγούμενα ματς δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα".

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Φοιρός θα στερηθεί των υπηρεσιών του ασθενή Ιβάν. Ο Ελληνας τεχνικός δεν έκρυψε όμως την αισιοδοξία του για την έκβαση του ματς: "Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον φοβηθούμε αν θέλουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό τόνισα και στους παίκτες μου, ότι δηλαδή καμιά ομάδα δεν είναι ανίκητη. Αλλωστε κάποια στιγμή και ο ΠΑΟ θα κάνει κοιλιά. Γιατί να μην κάνουμε εμείς την αρχή;".

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Αθηναϊκό, όμως ο Γκέραρντ βρίσκει... πονηριά στο ματς: "Είναι πονηρό παιχνίδι αφού στα χαρτιά είμαστε το μεγάλο φαβορί. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο που αν μη τι άλλο θα παίξει ελεύθερα". Ο Μπάμπης Τεννές... φρέσκος στον πάγκο των "λόρδων" είναι προσγειωμένος: "Ο ΟΦΗ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είμαστε ρεαλιστές, όμως δε σημαίνει ότι θα πάμε στην Κρήτη για να χάσουμε. Θα παλέψουμε και ό,τι βγει".

Στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός επιζητά εναγωνίως τη νίκη που θα του αναπτερώσει το ηθικό. Ο Τάις Λίμπρεχτς υπολογίζει την Ξάνθη και προβληματίζεται από την καλή επίθεσή της: "Η Ξάνθη είναι μαζί με τον ΟΦΗ οι καλύτερες επαρχιακές ομάδες. Παίζει σωστό και τεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να προσέξουμε τις ξαφνικές αντεπιθέσεις. Αν αγωνιστούμε πειθαρχημένα και έξυπνα μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη". Στον αγωνιστικό τομέα ο Καλαντζής είναι στη διάθεση του Ολλανδού κόουτς και αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή. Πιθανή 11άδα: Τοχούρογλου, Καραταφιδης, Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Πασσαλής, Αλεξανδρής, Τσαλουχίδης, Ιβιτς, Καραπιάλης, Καλαντζής, Χαντζίδης. Οι Θρακιώτες έρχονται με σκοπό το βαθμό της ισοπαλίας, και "ό,τι προκύψει" όπως δήλωσε ο Βλαδιμήρ Ταμπόρσκι.

Στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα. Ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς δήλωσε για το παιχνίδι: "Μετά την άδικη ήττα στη Νέα Σμύρνη πιστεύω ότι θα ξαναγυρίσουμε στις νίκες. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο κακός μας εαυτός". Στον αντίποδα ο Βασίλης Δανιήλ υποστηρίζει: "Ο Ηρακλής είναι ισχυρός φέτος και πρέπει να αγωνιστούμε δυνατά και πειθαρχημένα αν θέλουμε να φύγουμε με χαμόγελα από τη Θεσσαλονίκη".

Στην Εδεσσα η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος υποστηρίζει πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει τον δικέφαλο: "Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και πιστεύω ότι έχουν την ψυχική δύναμη να πάρουν τους βαθμούς της νίκης. Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να τον σεβαστούμε". Ο Ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ Αρι Χάαν προβληματίζεται από τον άσχημο αγωνιστικό χώρο: "Σίγουρα σε τέτοια γήπεδα δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για θέαμα. Θα υπερισχύσει η δύναμη και είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό". Στη Λιβαδειά αγώνας ζωής και θανάτου για την ομώνυμη ομάδα που θέλει τους βαθμούς της νίκης για να ανασάνει βαθμολογικά. Ο Στάθης Σταθόπουλος είναι κατηγορηματικός: "Βλέπουμε μόνο νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσα ισοδυναμεί με αποτυχία. Τα περιθώρια στενεύουν και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι οι παίκτες". Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος για τους κυανέρυθρους είπε: "Γνωρίζουμε ότι ο Λεβαδειακός καίγεται για βαθμούς. Εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος και αυτός είναι αβαντάζ".

Στη Δράμα η Δόξα και ο Εθνικός κυνηγάνε τους βαθμούς με το... τουφέκι. Ο Γιάννης Γούναρης θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη στον πάγκο των "μαυραετών": "Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε", τονίζει ο ξανθομάλλης τεχνικός. Από την άλλη μεριά ο συνονόματός του Κυράστας έχει αντίθετη άποψη: "Θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το τομάρι μας. Και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στο ίδιο καζάνι. Ολα είναι ανοιχτά".

Τέλος, στη Νεάπολη ο Ιωνικός υποδέχεται την ουραγό Καβάλα και ο Ολεγκ Μπλαχίν υποστηρίζει: "Αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζουμε στην έδρα μας αν θέλουμε να αποφύγουμε τυχόν περιπέτειες". Ασφαλώς ο Τεοντόρ Μπαρζόφ θα έχει διαφορετική άποψη.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ, εκτός Παναθηναϊκού - Αρη που αρχίζει στις 8.30μμ και θα μεταδοθεί ζωντανός από την τηλεόραση του ΣΚΑ+ΔΚΙ.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η βαθμολογία

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα μέτρα των ισχυρών (2003-05-03 00:00:00.0)
Μέσω Πελοποννήσου για Ευρώπη (1997-04-13 00:00:00.0)
"Αγκαλιάζει" τον τίτλο (1996-05-19 00:00:00.0)
Ο τίτλος περνά από το Καυτατζόγλειο (1996-03-24 00:00:00.0)
Πεντοζάλη στο Μαρούσι (1996-01-14 00:00:00.0)
Πρόγευση τελικού (1995-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ