Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
OAKA
Το παλάτι του μπάσκετ

Ενα πραγματικό παλάτι ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, για να φιλοξενήσει το 29ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και την τελική φάση του 5ου παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων. Δεν απομένει παρά η τοποθέτηση του παρκέ, των πλαστικών καθισμάτων και των ηλεκτρονικών πινάκων, για να παραδοθεί προς χρήση ίσως το καλύτερο κλειστό γυμναστήριο που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη. Η χωρητικότητά του είναι 18.000 θεατές, και διαθέτει υποδομή για να προσφέρει υπηρεσίες σε δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια και εκατοντάδες δημοσιογράφους.

Το νέο γυμναστήριο περιλαμβανόταν στο φάκελο υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996. Η ανάθεση των αγώνων στην Ατλάντα είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η ολοκλήρωσή του, ενώ δεν ετοιμάστηκε ούτε για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991. Υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες στα τέλη Απριλίου, αλλά ο Παναθηναϊκός που θα το χρησιμοποιήσει για έδρα, θα πατήσει το παρκέ του μάλλον από τη νέα περίοδο.

Εκτός από μπάσκετ, το παλάτι του ΟΑΚΑ θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες βόλεϊ και χάντμολ, ενώ θα είναι προφανώς κι η νέα έδρα των εθνικών ομάδων των τριών αθλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ