Κυριακή 8 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5Ο ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ
... Το αύριο αποκαλύπτεται σήμερα

Σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Λάρισα και Λαμία οι αγώνες της Α' φάσης

Πέντε πόλεις θα φιλοξενήσουν το αύριο του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, και η Λαμία θα διοργανώσουν τους αγώνες της Α φάσης του 5ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα φιλοξενήσει στη συνέχεια η Αθήνα στο νεόκτιστο στάδιο του ΟΑΚΑ.

Δεκαέξι ομάδες θα εκπροσωπήσουν τις πέντε ηπείρους. Ελλάδα, Κροατία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία την Ευρώπη, ΗΠΑ, Αργεντινή, Π. Ρίκο, Βενεζουέλα την Αμερική, Νιγηρία, Αγκόλα την Αφρική και η Αυστραλία την Ωκεανία. Η Αφρική θα εκπροσωπηθεί με τρεις ομάδες, τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά το Φλεβάρη, μετά το ασιατικό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων τη Μανίλα.

Οι δεκαέξι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους. Οι δυο πρώτες θα προκριθούν στη Β φάση, όπου θα συγκροτηθούν δύο νέοι όμιλοι των τεσσάρων. Οι δυο πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν χιαστί στους ημιτελικούς.

Η ελληνική ομάδα των εφήβων, που πρόσφατα αναδείχτηκε νικήτρια στο διεθνές τουρνουά της Ιταλίας, ανεξάρτητα κληρώσεως, μπορεί να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Οι ΗΠΑ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λιθουανία και η Κροατία θα είναι οι βασικοί της αντίπαλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ