Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγώνα απαιτεί η γλώσσα μας

Τις "απαράδεκτες - εξοργιστικές και πολιτικά αρρωστημένες δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Α. Λαμασούρ, που παραπέμπουν ευθέως στην αποπομπή της ελληνικής γλώσσας από το Ευρωκοινοβούλιο", καταγγέλλει με επιστολή του ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος "Πρόοδος" Αιγάλεω.

"Είμαστε σίγουροι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι οι δηλώσεις του υπουργού εκφράζουν απόλυτα τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης, που θέλουν να καταργήσουν την ελληνική γλώσσα ως μέσον επικοινωνίας στα διάφορα όργανα της Κοινότητας. Με αυτό τον τρόπο, τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλουν την πλήρη πολιτιστική τους κυριαρχία". Ο σύλλογος καλεί τους μαζικούς φορείς, τους φορείς της παιδείας, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να ξεσηκωθούν ώστε ν' αποτραπεί η πολιτιστική δολοφονία της χώρας μας".

Επίσης, καλεί τους Ελληνες ευρωβουλευτές, σαν πρώτη αντίδραση, να επιστρέφουν τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δε θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα σαν απαράδεκτα και να μην παίρνουν μέρος σε συζητήσεις της Κοινότητας, που δε θα υπάρχει ελληνική γλώσσα. "Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τονίζεται, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή της σε τέτοια συμφωνία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ