Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαδρομές χρωμάτων

"Σιωπηλή διαδρομή" είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ευγενίας Αποστόλου,που εγκαινιάστηκε χτες στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24). Παρουσιάζεται μία λιτή και αυστηρή ενότητα έργων, που η έντασή τους εκπέμπεται από την επίμονη και επαναλαμβανόμενη ανάπτυξη του υλικού στην επιφάνεια. Είναι η αγωνιώδης ανίχνευση μιας γλώσσας μέσα στη σιωπή ή ενός οράματος μέσα στο σκοτάδι.

Εγκαίνια και στην αίθουσα τέχνης "Espace Κρεωνίδης", όπου αύριο εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας της Ιωάννας Ράλλη - Φαρμακίδη.Πρόκειται για ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβηγμένες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Συγχρόνως με την έκθεση θα εκτίθεται το βιβλίο της φωτογράφου με τίτλο "33 φωτογραφίες", το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις "Φωτοχώρος, Φωτογραφικός Κύκλος".

  • Εργα ζωγραφικής και σχέδια του Νίκου Γεωργιάδη θα παρουσιαστούν από τις 16 του Γενέρη στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου). Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει για τη δουλιά του "αναζητώ άλλους διαφορετικούς συνειρμούς. Τώρα πια πιστεύω πως στη ζωγραφική, όπως και στο θέατρο, ο πιο σοβαρός κίνδυνος είναι η κοινοτοπία. Το ιδεώδες θα ήταν να ξαναεφεύρουμε την αφήγηση, χωρίς να καταφεύγουμε στην εικονογράφηση".
  • Τέλος, στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9) εγκαινιάστηκε έκθεση έργων του Γιάννη Μιχαηλίδη.Στον κύκλο δουλιάς που θα παρουσιάσει, ένα καινούριο στοιχείο επεμβαίνει και διαφοροποιεί τη σχέση του πίνακα με το χώρο. Φύλλα ασημιού καλύπτουν εν μέρει τον πίνακα, δημιουργώντας κλειστές - απροσπέλαστες επιφάνειες, ενώ τα ανοίγματα αφήνουν την προοπτική της εικόνας να σε παρασύρει σ' αυτό το αινιγματικό παιχνίδι, που είναι ο διάλογος της μορφής με το χώρο. Η έκθεση του Γ. Μιχαηλίδη θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του Γενάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ