Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Οι ευθύνες στον ΣΕΓΑΣ"

Η απάντηση της διοίκησης για τον "αποκλεισμό" του στίβου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στην ολιγωρία των υπευθύνων του ΣΕΓΑΣ να ενημερώσουν έγκαιρα τους διοικούντες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για το πρόγραμμα προπόνησης των αθλητών στίβου των Εθνικών ομάδων επιρρίπτει τις ευθύνες για τη διαφωνία που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ ΣΕΓΑΣ και ΣΕΦ ο πρόεδρος του ΔΣ του σταδίου Θανάσης Μπελιγράτης.

Ετσι σύμφωνα με τον Θ. Μπελιγράτη δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα όταν ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να πάρει το στάδιο προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλητές για τις διεθνείς διοργανώσεις του '95, αφού την κεντρική σάλα του φαληρικού σταδίου την είχε κλείσει με συμβόλαιο η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αφού εκτός των αγώνων ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί στο ΣΕΦ και τις προπονήσεις του. Ετσι ήταν αδύνατο ο αγωνιστικό χώρος να αξιοποιείται από το μπάσκετ και τον στίβο ταυτόχρονα.

Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιεί σαν κανονική έδρα ένα δημόσιο στάδιο (έστω και επί πληρωμή) που ας σημειωθεί ότι από την ημέρα της κατασκευής του είχε προγραμματιστεί για στίβο. Επίσης, τι λειτουργικά έξοδα μπορούν να καλυφθούν από τις 15 χιλ. δρχ. που πληρώνει στο ΣΕΦ για μια προπόνηση.

Η διαφωνία ΣΕΦ - ΣΕΓΑΣ πάντως έφερε στο φως τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το στολίδι του ελληνικού αθλητισμού. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σταδίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους χώρους του. Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα είναι η μη τήρηση της συμφωνίας από τον υπεύθυνο των κυλικείων αφού χρωστάει στο ΣΕΦ περίπου 306 εκατ. δρχ., η καταπάτηση από το Δήμο Πειραιά εκτάσεων που ανήκουν στη διαχείριση του σταδίου και η εκμετάλλευση της παραλίας (που επίσης ανήκει στο ΣΕΦ) από άσχετα άτομα.

Μπ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ