Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ

Το οικονομικό - εσωτερικό και διεθνές - περιβάλλον στο οποίο κινούνται σήμερα οι Μικρομεσαίες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις, καθώς και τους στόχους και τη στρατηγική του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για την αποτελεσματικότητα της δράσης του προς όφελος των βιοτεχνών και της οικονομίας, παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΒΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος του ΒΕΘ, Α. Κουλούσιος, ανέφερε ότι οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, που στη Θεσσαλονίκη πλησιάζουν τις 25.000, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, που σχετίζονται με την αβεβαιότητα του φορολογικού συστήματος, το αδύναμο χρηματοδοτικό σύστημα, τα προβλήματα επαγγελματικής στέγης, την έλλειψη επαρκούς πληροφόρησης, υποδομής και τεχνικής κατάρτισης, καθώς και με οργανωτικές αδυναμίες. Παρ' όλα αυτά όμως, συμβάλλουν στο κοινοτικό ακαθάριστο προϊόν με κύκλο εργασιών διπλάσιο από εκείνο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται συνεχής παρέμβαση προς την πολιτεία για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ΜΜΕ, για την άρση των αντικινήτρων, και με γνώμονα πάντα την ιδιαιτερότητα της ύπαρξης για το ρόλο που διαδραματίζουν στην εθνική οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ