Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικρα μεγάλα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Την έντονη διαμαρτυρία της για την επικείμενη επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις επί του τζίρου όλων ανεξαιρέτως των εμπορικών επιχειρήσεων, ως αντικατάσταση του δημοτικού τέλους 5% που πλήρωναν μέχρι τώρα ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) σε σχετική επιστολή της προς την ΚΕΔΚΕ. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο της επιβολής μιας πρόσθετης έμμεσης φορολογίας στις πλάτες των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη στιγμή μάλιστα που η αγορά διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων.

ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ: Την αντίθεσή του στην απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στους δικαιούχους εξαγωγείς, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σε χτεσινή του ανακοίνωση. Οπως υποστηρίζει ο ΠΣΕ, με τη νέα απόφαση καθιερώνονται πιο περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες επιστροφής του ΦΠΑ που θα δημιουργήσουν πρόσθετα ταμιακά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εξαγωγική τους δραστηριότητα. Με βάση τα παραπάνω ο ΠΣΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου, για την επανεξέταση της σχετικής απόφασης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ: Τα στοιχεία (φορολογικές δηλώσεις, πράξεις προστίμων κλπ.) Ομόρρυθμης Εταιρίας που είναι μέλος αφανούς εταιρίας, είναι απόρρητα για τα μέλη της αφανούς εταιρίας. Αυτό αναφέρει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Στη γνωμοδότηση αναφέρεται επίσης ότι το απόρρητο των στοιχείων της Ομόρρυθμης Εταιρίας δεν μπορεί να αρθεί ούτε με εισαγγελική παρέμβαση, αλλά μόνο με δικαστική απόφαση ή με εντολή ανακριτή που ενεργεί ανάκριση σε εκκρεμή ποινική δίωξη.

ΚΕΡΔΗ: Αύξηση 80% παρουσίασαν στο 1994 τα κέρδη της τράπεζας INTERBANK σε σχέση με το 1993. Ετσι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,6 δισ. δρχ. Την ίδια αύξηση 80% παρουσίασε και το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων πελατών της Τράπεζας που ξεπέρασε τα 175 δισ. δρχ., ενώ αυξήθηκε και το σύνολο καταθέσεων για το 1994 σε 120 δισ. δρχ.

ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΚΤΕ: Τη φοροαπαλλαγή των τόκων των ομολόγων της Κτηματικής Τράπεζας (ΕΚΤΕ) με ημερομηνία έκδοσης μέχρι την 31.12.1990, για όλη την πενταετή διάρκεια τοκοφορίας, ανακοίνωσε η Κτηματική Τράπεζα. Η ΕΚΤΕ αποφάσισε επίσης την ανανέωση για ένα χρόνο των ομολόγων ΕΚΤΕ που λήγουν την 31.1.95, με επιτόκιο 17,75%. Στα ομόλογα έκδοσης 1.1.1995 το επιτόκιο που θα ανέρχεται σε 17,75%, οι τόκοι τους θα φορολογούνται με ποσοστό 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ