Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
250.000 άστεγοι αναζητούν σωτηρία

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-

Η επιχείρηση εκκένωσης ευρύτατων περιοχών της Ολλανδίας συνεχίζεται, αφού ο φόβος για την κατάρρευση των φραγμάτων και τη συνολική πλημμύρα χωριών και πόλεων παραμένει.

Περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι δύο πόλεων, που απέχουν μόλις 35 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ, ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο λόγος για το ανατολικό Γκόρινχμεμ και το Μπόβεν - Χαρντινξβέλντ, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Βάαλ της κεντρικής Ολλανδίας. Οι υπερχειλισμένοι ποταμοί στο νότιο τμήμα της χώρας ανάγκασαν ήδη περίπου 250.000 Ολλανδούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης πληθυσμού στην Ολλανδία τα 40 τελευταία χρόνια.

Στη Γερμανία, η παλιά πόλη της Κολόνιας εξακολουθεί να είναι καλυμμένη από αρκετά μέτρα νερού, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας και του Βελγίου η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί.

Κατόπιν τούτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χτες να αυξήσει την άμεση βοήθειά της προς τα θύματα των πλημμυρών στο ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ECU (περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια). Συμφώνησε επίσης να συσταθεί μια ομάδα εργασίας που θα μελετήσει τους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως οι πλημμύρες που δημιουργούνται σε κοινά σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ