Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ιζβέστια καταγγέλλει τη διαφθορά στο Κρεμλίνο

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση). -

"Η εξουσία δημιουργεί μυστικά τη δική της παραοικονομία", ανέφερε σε χτεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Ιζβέστια", υποστηρίζοντας ότι ο διοικητικός μηχανισμός του προέδρου Μπορίς Γιέλτσιν βρίσκεται πίσω από μια σειρά χρυσοφόρες, στην κυριολεξία, επιχειρήσεις. Πρόκειται για εταιρίες που ασχολούνται με τις εξαγωγές πετρελαίου, όπλων και πολύτιμων λίθων.

Αν και η εφημερίδα δεν αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, αφήνει να εννοηθεί πως ιδιαίτερη σχέση με όλα αυτά έχει ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Γιέλτσιν στρατηγός Β. Κορζακόφ. Σημειώνουμε πως τα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες και τα κατορθώματα της κυβερνητικής Δεξιάς στα τρία τελευταία χρόνια, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα κέρδη μόνο από τις πολύτιμες πέτρες φτάνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας, το 1.319.000 δολάρια το μήνα. Με άλλα λόγια, τα κεντρικά γραφεία της παραοικονομίας βρίσκονται μέσα στο ίδιο το Κρεμλίνο. Και αυτό το αποκαλύπτει μια εφημερίδα, που βοήθησε να αναρριχηθεί στην εξουσία ο Γιέλτσιν και η ομάδα του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ