Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σάλος για τα "μαύρα ταμεία" του Μπερλουσκόνι!

ΡΩΜΗ. -

Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία, ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τελεί υπό ανάκριση και πάλι από τους δικαστές της ομάδας "Καθαρά Χέρια".

Χτες, ο Ντίνι και η κυβέρνηση τεχνοκρατών της οποίας ηγείται, απέσπασε 191 ψήφους έναντι 17 και δύο αποχών για την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της χώρας. Από τους 325 γερουσιαστές, στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος μόνο 210, αφού η "Συμμαχία για την Ελευθερία" του Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μη συμμετάσχει καθόλου.

Η "Συμμαχία για την Ελευθερία" έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα του Ντίνι κατά περίπτωση, και θα συνεχίσει τις πιέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων γενικών εκλογών.

Παράλληλα, υπό ανάκριση τελεί και πάλι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μπερλουσκόνι, καθώς υπάρχουν υποψίες για νέες οικονομικές ατασθαλίες στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων. Μαζί με τον Μπερλουσκόνι ανακρίνεται και ο αδελφός του Πάολο και ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας "Φίνινβεστ".

Η Εισαγγελία του Μιλάνου πρόκειται να καλέσει τον Μπερλουσκόνι και τον αδελφό του σε ανάκριση με την κατηγορία ότι δήλωσαν ψευδείς ισολογισμούς για τη Μιλάν όταν αυτή "αγόρασε" τον ποδοσφαιριστή της ομάδας "Τορίνο" Τζιαν Λουίτζι Λεντίνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακρίνεται επίσης με την κατηγορία της διαφθοράς και της απόπειρας δωροδοκίας εφοριακών από την εταιρία του "Φίνινβεστ", όμως ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και οι δικαστές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα του απαγγείλουν τις κατηγορίες.

Επιπλέον, υπάρχει και μια σοβαρή καταγγελία βουλευτή της "Λέγκας του Βορρά", του Ερμίνιο Μπόσο, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Μπερλουσκόνι είναι ιδιοκτήτης ή μεγαλομέτοχος της "BIL", Διεθνούς Τράπεζας του Λουξεμβούργου, που είναι αναμειγμένη στο σκάνδαλο της οικογένειας Φερούτσι και από την οποία πληρώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια λιρέτες ως μίζες στα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Μπόσο, η τράπεζα "BIL" είναι υπό τον έλεγχο των Μπερλουσκόνι και Κράξι και από εκεί πληρώθηκαν δισεκατομμύρια μίζες για την πώληση της "Ενιμοντ", ενώ αποτελούσε το "μαύρο ταμείο" των "Φερούτσι" και της "Φίνινβεστ". Ακόμα, ο Μπόσο υποστηρίζει ότι στην "BIL" έχουν "ξεπλυθεί" χρήματα της μαφίας και ότι στην ίδια τράπεζα υπάρχουν καταθέσεις της "Πουμπλιτάλια", εταιρίας που συγκεντρώνει όλες τις διαφημίσεις για τις εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση του Ομίλου Μπερλουσκόνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ