Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τριήμερο φορολογικό σεμινάριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) στις 7 - 8/2 και 13/2/1995 με θέματα: Αντικειμενικά κριτήρια, φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων, ΦΠΑ και συμπλήρωση της εκκαθαριστικής δήλωσης. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 3835.093 - 3810.081 - 3802.923.

ΝΟΜΟΙ: Κυρώθηκε η σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρουμανίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας σχετικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 17 του Σεπτέμβρη 1991. Η κύρωση γίνεται με τον νόμο 2279/95 και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος. Η δημοσίευση της κύρωσης γίνεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 9 τεύχος πρώτο) στις 26 τουΓενάρη 1995, όπου σημειώνεται η κοινή επιθυμία των δύο κυβερνήσεων να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στα πλαίσια της εθνικής κυριαρχίας και σεβασμού της ανεξαρτησίας, ισότητας δικαιωμάτων, αμοιβαίου οφέλους και μη ανάμειξης σε εσωτερικά θέματα.

ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Διορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Α. Τσούρα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 52 τεύχος δεύτερο) στις 27 του Γενάρη 1995. Στο νέο ΔΣ διορίζεται, (από την ιδιότητά του) ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ως Πρόεδρος. Τον Ε. Κουράκο υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως Αντιπρόεδρο, με αναπληρωτή του ως μέλος του Συμβουλίου τον Διευθυντή - Σύμβουλο της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Αλεξόπουλο. Τον Δ. Δρίτσα Γενικό Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αναπληρωτή τον Δ. Βαράκη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης της ίδιας υπηρεσίας. Τον Α. Βασιλείου Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών του εποπτεύοντος Υπουργείου με αναπληρωτή του τον Π. Ιωαννίδη Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτύξεως και Εποπτείας Επικοινωνιών.

ΦΟΡΟΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Σεμινάριο διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου με θέμα τη συμπλήρωση της δήλωσης φόρου εισοδήματος, τον αντικειμενικό προσδιορισμό εισοδήματος, καθώς και των περιουσιακών στοιχείων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και οι ώρες που θα πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΕΒΕΘ είναι από τις 7 έως τις 9 κάθε βράδυ.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σε μείωση του επιτοκίου χορήγησης προσωπικού καταναλωτικού δανείου κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες προχώρησε η INTERBANK. Τα νέα επιτόκια έχουν ως εξής: Για δάνειο αγοράς αυτοκινήτου 26,5%, για αγορά ειδών διαρκείας 30,5% και για προσωπικό καταναλωτικό δάνειο 32%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ