Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Διαμαρτυρία κόντρα στην υποβάθμιση του υπουργείου

Σήμερα στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εμπορίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους στη συνολική πολιτική αποδυνάμωσης του υπουργείου που ακολουθεί η σημερινή πολιτική του ηγεσία, αλλά και στο νομοσχέδιο "περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού" που κατατέθηκε εσπευσμένα για ψήφιση στη Βουλή.

Σ' αυτά τα πλαίσια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου και του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή, όλων των εργαζόμενων του υπουργείου στις 10 π.μ. Επίσης, αποφάσισαν να συγκαλέσουν για αύριο Παρασκευή έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας με θέμα την υλοποίηση της απόφασης του τακτικού συνεδρίου για την προάσπιση των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εμπορίου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενών του. Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου, καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο για τον ανταγωνισμό, με την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που θεσμοθετεί αντί της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού που υπήρχε στο υπουργείο Εμπορίου, θα δυναμιτίσει τη λειτουργία της αγοράς στην πιο κρίσιμη για την εθνική οικονομία της χώρας μας περίοδο.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι η πολιτική διάλυσης του υπουργείου Εμπορίου ξεκίνησε από το 1990 επί υπουργίας του Α. Ανδριανόπουλου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εκχωρούνται σημαντικές αρμοδιότητες του υπουργείου σε ανεξάρτητους φορείς ή ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ