Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΝΟΜΟΙ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως την 1 Φεβρουαρίου 1995(ΦΕΚ 19 τεύχος πρώτο) ο Ν. 2286 που αφορά τις "Προμήθειες του δημόσιου τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων".Με το νόμο αυτό, εκτός των άλλων, ορίζεται ότι εξαιρούνται από τις προμήθειες του δημοσίου, οι προμήθειες των ΔΕΚΟ που θα εισάγουν στο Χρηματιστήριο τις μετοχές τους,στα πλαίσια των μέτρων που πήρε και παίρνει η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίησή τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ; Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα λειτουργεί στο υπουργείο Εμπορίου, με βάση το νόμο 1934/91. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Δικαιοσύνης και Εμπορίου, διορίζονται με τριετή θητεία, ως πρόεδρος ο Γ. Σκουλούδης Πρόεδρος Πρωτοδικών της Διοικητικής Δικαιοσύνης με αναπληρώτριά του τη Λ. Πλούμη oμοιόβαθμό του της ίδιας Δικαιοσύνης και ως μέλη τους: τον Ν. Χριστόπουλο Πρωτοδίκη της Πολιτικής Δικαιοσύνης, τον Γ. Κώττη καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Π. Αθανασόγλου Οικονομολόγο Α εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ι. Δρυλλεράκη εκπρόσωπο του ΣΕΒ, τον Δ. Καψάλη εκπρόσωπο της Ενωσης Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος και τον Κ. Ηλιόπουλο. Γραμματέας της Επιτροπής διορίστηκε η Σ. Χαντζή υπάλληλος της Διεύθυνσης Ερευνας Αγοράς Ανταγωνισμού.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αυξάνεται σε 35 δισ. δρχ. το ανώτατο όριο έκδοσης εγγυητικών επιστολών της Τράπεζας Κρήτης με τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων παρέχονται από τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, εγγυήσεις στο δημόσιο και τα ΝΠΔΔ για την εκτέλεση έργων, προμήθειας κλπ. Η αύξηση και ο καθορισμός του ανωτάτου ορίου έκδοσης εγγυητικών επιστολών ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Α. Παπαδόπουλου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στην 32η συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φλεβάρη, μεταξύ των διαφόρων θεμάτων της αρμοδιότητας της επιτροπής που εξετάστηκαν, εγκρίθηκε απόφαση που ρυθμίζει τη διαδικασία και τους όρους για τη διενέργεια χρηματιστηριακών πράξεων από Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών κατόπιν εντολών "Παραγωγών Χρηματιστηριακών Εργασιών", οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό και στο όνομα τρίτων επενδυτών.

ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέο κατάστημα της Ιονικής Τράπεζας λειτούργησε χτες στη Νέα Ζωή Περιστεριού στην οδό Πελασγίας 110. Στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζεται ότι στο νέο κατάστημα παρέχεται 24ωρη On - line τραπεζική εξυπηρέτηση σε καταθέσεις και αναλήψεις μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των ΑΤΜς της τράπεζας, καθώς επίσης και άλλες τραπεζικές εργασίες όπως Προθεσμιακές Καταθέσεις, Repos, Εντοκα Γραμμάτια, Αμοιβαία Κεφάλαια, Συνάλλαγμα, Εμβάσματα, Πιστωτικές Κάρτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ