Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
"Ατήρητη" η εκεχειρία

ΜΟΣΧΑ.-

Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στην Τσετσενία δεν τηρήθηκε, ουσιαστικά, ούτε μια ώρα, εφ' όσον και χτες συνεχίστηκαν οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί και οι εκτεταμένες ανταλλαγές πυροβολισμών.

Ο αρχηγός της ρωσικής αντικατασκοπίας Σεργκέι Στεπάσιν δήλωσε ότι δεν πιστεύει στην τήρηση της συμφωνίας και κατηγόρησε τους Τσετσένους ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία, για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Η ρωσική αντικατασκοπία προσπαθεί να εντοπίσει τον Ντουντάγεφ μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του που οργανώθηκε από Ρώσους και Αζερμπαϊτζανούς πράκτορες. Ο Ντουντάγεφ εξακολουθεί να βρίσκεται στην Τσετσενία και να μετακινείται συνεχώς. Δεν κοιμάται ποτέ για δεύτερη φορά στο ίδιο μέρος και δε χρησιμοποιεί ασυρμάτους που μπορούν να εντοπιστούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα", το έδαφος της Τουρκίας χρησιμοποιείται από ισλαμικές οργανώσεις για τη συγκέντρωση όπλων και τη στρατολόγηση εθελοντών που στέλνονται στην Τσετσενία.

  • Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες των ξένων πρακτορείων, ο Γιέλτσιν ετοιμάζει την εγκατάσταση στο Γκρόζνι μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα έχει ως στόχο τη διενέργεια εκλογών. Στην κυβέρνηση αυτή, λέγεται ότι δέχτηκαν να συμμετάσχουν και άτομα μέχρι πρόσφατα γνωστά ως οπαδοί του Ντουντάγεφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ