Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό απόλυση πρόεδρος σωματείου

Η δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1876 επέτρεψε στην AMERICAN EXPRESS να απολύσει τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας!

Την απόλυση του Ηλ. Οικονομόπουλου,προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας AMERICAN EXPRESS,επέτρεψε η δευτεροβάθμια επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264, η οποία έκανε χτες δεκτή την αίτηση της εργοδοσίας να άρει τη συνδικαλιστική προστασία του προέδρου.

Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει και τονίζει σε δελτίο Τύπου, ότι "είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά" στην περίπτωση που η διοίκηση της τράπεζας "αξιοποιήσει" την απόφαση και απολύσει τον πρόεδρο του συλλόγου. Δηλώνει, επίσης, ότι θα προστατέψει τη συνδικαλιστική δράση "από τις μεθοδεύσεις και τις καταχρηστικές ενέργειες της τράπεζας" - που έχουν στόχο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων - και ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά, για να προστατέψει τον Ηλ. Οικονομόπουλο.

Ο Α. Αντύπας,μέλος της ΕΕ της ΟΤΟΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ Τραπεζών,δήλωσε στο "Ρ": "Είναι πρωτοφανές γεγονός να δίνεται άδεια για απόλυση προέδρου σωματείου για συνδικαλιστικούς λόγους. Αυτή η ενέργεια συνδέεται με τις μεθοδευμένες προσπάθειες των ξένων τραπεζών, ώστε να μην υπάρχει ουσιαστικά συνδικαλιστικό κίνημα, για να λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας.

Το γεγονός ότι πέντε ξένες τράπεζες έχουν προσφύγει κατά του νόμου, που ορίζει υποχρεωτικά εκτελεστές τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δείχνει μεθοδευμένη προσπάθεια ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αντικειμενικά συνδέονται οι δυο ενέργειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά και δυναμικά.

Αυτή η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα γίνεται σε μια περίοδο που η σημερινή κυβέρνηση είναι πλήρως υποταγμένη στις επιταγές και επιλογές του πολυεθνικού κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ