Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Ιστορική απόφαση

Τη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας απόφασισε η Ολυμπιακή Επιτροπή σαν απάντηση στα θανατηφόρα κρούσματα βίας

Η Ολυμπιακή Επιτροπή Ιταλίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ιταλικού λαού κήρυξε παναθλητική αποχή από κάθε δραστηριότητα την Κυριακή 5 του μήνα. Αποχή διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του νεαρού Γενοβέζου φιλάθλου. Αποχή καταγγελίας για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στα γήπεδα. Αποχή προβληματισμού και διέγερσης της κοινής γνώμης.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Μάριο Πεσκάντε ήταν καταπέλτης κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. "Σας ξεπέρασαν σε ευαισθησία οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές" είπε κατάμουτρα στον πρόεδρό της Αντόνιο Ματαρέζε.Οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές είχαν αποφασίσει από μόνοι τους. Η Ομοσπονδία ήθελε δεν ήθελε προσυπέγραψε.

Το αστυνομικό ρεπορτάζ της υπόθεσης πληροφορεί ότι ο 19χρονος μαθητευόμενος κηπουρός Σιμόνε Μπαρμπάλια από το Μιλάνο ομολόγησε το φόνο του Βιτσέντζο Σπανιόλο.Το ανατριχιαστικό, σύμφωνα με την αστυνομία του Μιλάνου, είναι ότι στην ομολογία του ο Μπαρμπάλια δήλωσε, πως ήταν προετοιμασμένος να μαχαιρώσει Γενοβέζους, αν δεχόταν επίθεση. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία πιάστηκε με την κατηγορία της συνενοχής και 17χρονος υπό τα αρχικά Μ. Τζ. Κατηγορείται, ότι ήταν στο γκρουπ των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στους ανυποψίαστους Γενοβέζους και ότι εκείνος προμήθευσε τον Μπαρμπάλια με το φονικό μαχαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ