Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Τοπία" μορφών και χώρων

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής και χαρακτικής, παρουσιάζονται αυτές τις μέρες σε γνωστές αίθουσες τέχνης. Στην γκαλερί "Εκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), εγκαινιάζεται την Τρίτη, έκθεση γλυπτικής του Μάρκου Γεωργιλάκη.Πρόκειται για γλυπτά (ολόγλυφα και ανάγλυφα) από σίδηρο, μπρούτζο ή ξύλο, με θέμα την ανθρώπινη φιγούρα σε φυσικό μέγεθος, αλλά και μελέτες σε μικρότερα μεγέθη. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο "άλλοτε, ανάγλυφες γεωμετρικές ανθρώπινες φιγούρες, που καθώς ταλαντεύονται πάνω στην απλή μεταλλική επιφάνεια, φαίνεται, να προβάλλονται έξω από αυτήν. Αλλοτε πάλι, υπέρμετρα λεπτές φιγούρες κατασκευάζονται από ευθύγραμμα κομμάτια ξύλου. Εδώ οι δομές είναι αραιές και σχεδόν αφηρημένες, εν τούτοις ένας αντιληπτός όγκος διαφαίνεται μέσα και γύρω από αυτές. Τα στερεομετρικά αυτά γλυπτά, επιτρέπουν στον καλλιτέχνη, να καθορίζει τη φόρμα από την άποψη του χώρου και όχι από τη μάζα αυτή καθ' αυτή".

  • Ομαδική έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής, εγκαινιάζεται την ίδια μέρα, στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Ντ. Αντωνακάτου, Γ. Βαρλάμος, Μ. Πωπ, Ε. Μπουλγουρά, Γ. Κυριακίδης, Δ. Παπαδημητρίου, Θ. Κλεώπα, Τζ. Παπαδάκη και Κ. Μαραγκοπούλου.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φλεβάρη.
  • Τη Δευτέρα, εγκαινιάζεται στην γκαλερί "Τιτάνιουμ" (Βασ. Κωνσταντίνου 44), έκθεση έργων ζωγραφικής του Χάρη Μαύρου.Σε προηγούμενες εκθέσεις, ο καλλιτέχνης, παρουσίασε τις ενότητες: "Πυρήνας" και "Επικοινωνία την όντων". Στην τωρινή του έκθεση, εκθέτει τον τρίτο κύκλο, ο οποίος ονομάζεται"Σύμπαν". Η έκθεσή του θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Φλεβάρη.
  • Την ίδια μέρα, στην "Αίθουσα τέχνης Αθηνών" (Γλύκωνος 4) εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Τ. Μισούρα.Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση έργων του καλλιτέχνη, η οποία περιλαμβάνει δημιουργίες του τελευταίου χρόνου. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο "Τα έργα του διέπονται από ένα πνεύμα σαρκασμού και ειρωνείας για τις ανθρώπινες καταστάσεις και ακόμα και για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη σε σχέση με το περιβάλλον της. Μέσα από οικείες εικόνες, όπως ένα γεύμα ή μία θρησκευτική τελετή, αναδύεται ένας δικός του ιδιαίτερος κόσμος με συμβολικές προεκτάσεις στο ασυνείδητο και το άπειρο".
  • Εγκαίνια και στην αίθουσα τέχνης "Espace Κρεωνίδης", όπου στις 9 Φλεβάρη εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής της Χρ. Βουδούρογλου.Το βασικό τμήμα της έκθεσης αποτελείται από τις παραλλαγές ενός τοπίου, ιδωμένου σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, με διαφορετικό φως και κάθε φορά με διαφορετική διάθεση. Η ζωγραφική αυτών των τοπίων είναι απαλλαγμένη από το φορτίο της φιλολογικής ματιάς, που φέρει η παράδοση του τοπίου στην ελληνική ζωγραφική".
  • Μέχρι τις 28 Φλεβάρη, διαρκεί η έκθεση έργων ζωγραφικής της Κ. Φιντικάκη,που εγκαινιάζεται στις 13 Φλεβάρη στο χώρο τέχνης "Εύμαρος" (Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι). Η Κ. Φιντικάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη "Σχολή Βακαλό" με δασκάλους τον Π. Τέτση και τον Γ. Βακαλό.Από το 1982 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
  • Τέλος, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην γκαλερί "Α - Δ" (Λυκαβηττού 39 - 41) έκθεση έργων του Σ. Χριστοδουλίδη.Στις δημιουργίες του ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ευτελή υλικά. Επιλέγει φωτογραφίες που μας είναι οικείες, οι οποίες, συνδιαλέγονται με τα ίδια τα αντικείμενα της καθημερινότητας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ