Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο θρίαμβος του Φάουστ

Αγγελοι και χερουβείμ, ψάλλουν ύμνους στο Δημιουργό. Ο Μεφιστοφελής, στη μέση, ανάμεσα στην κόλαση και στον παράδεισο, απευθύνει ένα χλευαστικό τραγούδι στον Κυρίαρχο Αρχοντα. Μετά από λίγο, θα πάει στη Γη, για να βάλει σε πειρασμό τον σοφό άνθρωπο και φιλόσοφο, τον Φάουστ. Η πρώτη συνάντηση του Μεφιστοφελή με τον Φάουστ θα γίνει σε μια πλατεία στη Φρανκφούρτη, μια μέρα γιορτής. Ετσι ξεκινά η όπερα "Μεφιστοφελής",μια όπερα σε τέσσερις πράξεις, με πρόλογο και επίλογο, σε μουσική και λιμπρέτο του Αρίγκο Μπόιτο.Το λιμπρέτο, είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Γκαίτε.

Ο Ιταλός συνθέτης γεννήθηκε το 1842 στην Πάουδα και πέθανε στο Μιλάνο, το 1918. Η επιτυχία, ήρθε με το έργο "Νέρωνας", αλλά το σπουδαιότερο έργο του υπήρξε ο "Μεφιστοφελής", το οποίο για πρώτη φορά ανέβηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1868. Ο "Μεφιστοφελής" θεωρείται από τις πιο σημαντικές ιταλικές όπερες.

Η παράσταση που θα μεταδοθεί, απόψε στις 23.15,από τη "Βραδιά όπερας" της ΕΤ-3,είναι από τη Δημοτική Οπερα της Γενεύης. Την Ορχήστρα και τη Χορωδία διευθύνει ο Εντουάρντο Μίλερ. Τους βασικούς ρόλους, ερμηνεύουν οι Παάτα Μπουρχουλάτζε, Οτάβιο Γκαραβέντα και Αντριάνα Μαρέλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ