Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προειδοποίηση - πρόκληση

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αντιμετωπίζονται από την πλειοψηφία του ΕΣΡ με τα ίδια μέτρα και σταθμά, παρότι υποπίπτουν στα ίδια παραπτώματα

Προειδοποίηση - πρόκληση, στο δημόσιο αίσθημα, "έστειλε" χτες η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία για δεύτερη φορά, ουσιαστικά, "αθώωσε" τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Φαίνεται πως για την πλειοψηφία του ΕΣΡ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά, παρότι υποπίπτουν στα ίδια παραπτώματα.

Στη χτεσινή συνεδρίασή του, το ΕΣΡ πήρε αποφάσεις για τις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα "Χωρίς αναισθητικό", που παρουσίαζε το μάγο, καθώς και για την εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ "Φαντάστικο", που... επιδιδόταν στους υπνωτισμούς. Αποφάσισε, λοιπόν, και επέβαλε την ποινή προστίμου 15 εκατομμυρίων στο ΣΤΑΡ, ενώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ, αρκέστηκε στις... συστάσεις.

Το ΕΣΡ, πριν λίγο καιρό, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τους εν λόγω σταθμούς, διότι το "θέαμα" αυτό ερχόταν σε αντίθεση και παραβίαζε τους κώδικες ραδιοτηλεοπτικής δεοντολογίας και συγκεκριμένα το άρθρο 7, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και την απαγόρευση, της παρουσίασης της "διαδικασίας" υπνωτισμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπήρχε μόνο παραβίαση του άρθρου 7, αλλά και του άρθρου 9, το οποίο απαγορεύει τέτοιου είδους εκπομπές σε ώρες, που παρακολουθούν την τηλεόραση παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πλειοψηφία του ΕΣΡ είχε αρκεστεί πριν δύο μήνες και πάλι στις... συστάσεις και στις.. προειδοποιήσεις στον ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και σε άλλα μεγάλα κανάλια, για την παραβίαση του διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, για την επιβολή προστίμου στο ΣΤΑΡ, ψήφισαν οκτώ από τα εννέα μέλη, ενώ για την επιβολή προστίμου στον ΑΝΤΕΝΝΑ, τρία μέλη του Συμβουλίου, ανάμεσα στα οποία και ο Μάκης Κοψίδης. Η "εξήγηση", που δόθηκε στους δημοσιογράφους από μέλη του ΕΣΡ και συγκεκριμένα από τον Γ. Φάτση, για τη διαφοροποίηση της ποινής του ΣΤΑΡ, από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι ότι το ΕΣΡ "εκτίμησε τις προθέσεις των συντελεστών" του "Φαντάστικο" και πως η εν λόγω εκπομπή δεν περιείχε "σκηνές βίας".

Ανοιχτό εξακολουθεί να μένει το θέμα του NEW CHANELL και της εκπομπής του "Πικάντικες ιστορίες". Το NEW προσκόμισε τις επίμαχες κασέτες, στο ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου, αφού τις δουν, θα αποφασίσουν και για το εν λόγω κανάλι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ισότιμη προβολή μετατρέπεται σε ...αναλογική (2006-02-22 00:00:00.0)
Παραβίαση της νομοθεσίας οι αποκλεισμοί στην ενημέρωση (2000-06-16 00:00:00.0)
"Επαφές" για τα ριάλιτι (1997-11-12 00:00:00.0)
Ανάκληση της άδειας του NEW (1997-03-05 00:00:00.0)
Τα "ριάλιτι σόου" στο ΕΣΡ (1997-01-29 00:00:00.0)
"ΟΧΙ στην επιχείρηση μαζικής εκπόρνευσης" (1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ