Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη του υπουργού Δικαιοσύνης

Βαριά καμπάνα από το δικαστήριο στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά οΕ. Γιαννόπουλος,υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) την πλήρωσε και μάλιστα ακριβά. Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δραχμών επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στον αρμόδιο για τα ζητήματα της Θέμιδας, υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που προξένησε στον πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ Τ. Παππά.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ε. Γιαννόπουλου ότι δεν μπορεί να έχει αστική ευθύνη, καθώς δεν έχει ποινική ευθύνη ως υπουργός της κυβέρνησης, χαρακτήρισε βαρύτατα προσβλητικά τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Τ. Παππά και ότι τον έβλαψαν σε μεγάλο κύκλο τηλεθεατών. Τέλος, το γεγονός ότι ανασκεύασε την επομένη "δεν αίρει την υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας του ενάγοντος".

Ο Τ. Παππάς είχε καταθέσει αγωγή κατά του Ε. Γιαννόπουλο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο για "συκοφαντική δυσφήμιση" μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και ζητούσε 300 εκατομμύρια δραχμές ως ηθική αποζημίωση, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, θα διέθετε στο Νοσοκομείο "Αγιος Σάββας".

Ο Ε. Γιαννόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη, αποκάλεσε τον Τ. Παππά έμπορο ναρκωτικών, ενώ την επόμενη ημέρα κάτω από τη γενική κατακραυγή αναδιπλώθηκε και ανακάλεσε όσα είχε πει ενώπιον εκατομμυρίων θεατών.

Στο δικαστήριο τότε ο Τ. Παππάς είχε αποδώσει τη συμπεριφορά του υπουργού σε εμπάθεια στο πρόσωπό του που ξεκινούσε από πολλά χρόνια πριν. Επίσης, οι συνήγοροι του Τ. Παππά υποστήριξαν ότι ο Ε. Γιαννόπουλος ήθελε να τον συκοφαντήσει ενόψει των εκλογών, καθώς ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Οι συνήγοροι του υπουργού Δικαιοσύνης είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο περί γλωσσικού λάθους και ότι ο Ε. Γιαννόπουλος πάνω στην ένταση της κουβέντας μπέρδεψε τη γλώσσα του και αντί να πει ότι ο κ. Παππάς είναι δικηγόρος των εμπόρων ναρκωτικών είπε ότι είναι έμπορος ναρκωτικών. Πρόσθεσαν επίσης ότι την επομένη της εκπομπής, όταν κατάλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης τι είχε πει, το διόρθωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ