Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα επιχείρηση εξαπάτησης

Εξόρμηση - λέει - πανελλαδική θα αρχίσει το ΠΑΣΟΚ από το Σεπτέμβρη για να ενημερώσει τους αγρότες για τα (καλά) μέτρα που πήρε, για τους νόμους που ψήφισε - υπέρ των αγροτών, υποτίθεται - ώστε να μην ξεσηκωθούν ξανά οι αγρότες. Μάλιστα, αυτά γράφτηκαν χτες και μας γεννήθηκαν πολλές απορίες - τι, άραγε, θα ενημερώσει η κυβέρνηση και ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ τους αγρότες;

Θα τους πουν άραγε πως με το νόμο για το Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, από την 1.1.98, οι αγρότες υποχρεώνονται να πληρώνουν - έκαστο ενήλικο μέλος της αγροτικής οικογένειας υποχρεωτικά - υπερδιπλάσια από τη σημερινή εισφορά για ασφάλιση στον ΟΓΑ - με την απειλή, μάλιστα, ότι διαφορετικά θα χάσουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλα επιμέρους που απορρέουν από την αγροτική τους ιδιότητα. Κι αυτό, για να εισπράττουν, τελικά, αγροτικές συντάξεις μικρότερες κι απ' αυτές που προβλέπονται με το ισχύον σημερινό σύστημα (βασική σύνταξη ΟΓΑ συν το ποσό που προβλέπεται από την πρόσθετη σύνταξη).

***

Θα τους ενημερώσουν, μήπως, ότι ψήφισαν και στηρίζουν τις ΕΟΚικές Ομάδες Παραγωγών, που στηρίζουν τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση καπιταλιστικού χαρακτήρα και ότι τελικά θα λειτουργούν υπέρ των εμποροβιομηχάνων και των μεγαλοαγροτών, όπως καθορίζει η ΕΕ; Η θα τους κοροϊδεύουν, αντίθετα, λέγοντας πως, τάχα, ρυθμίζουν τα χρέη των συνεταιρισμών, τους οποίους στην πράξη οδηγούν σε διάλυση, ενώ, στην πραγματικότητα, εξυγιαίνουν το χαρτοφυλάκιο της εμπορικής ΑΤΕ για να την ξεπουλήσουν "καθαρή" στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

***

Θα πουν μήπως ότι με το νόμο για "κίνητρα στους νέους αγρότες", απλώς, παίρνουν κάποια ημίμετρα - κοροϊδία, γιατί κι αυτά δεν πρόκειται να τους ωφελήσουν, αφού οι νέοι αγρότες δεν έχουν τι να καλλιεργήσουν και να παράγουν, αφού όλες οι καλλιέργειες περιορίζονται με τους κοινοτικούς κανονισμούς που συμφωνεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση;

Είναι βέβαιο πως τίποτα απ' όλα αυτά και άλλα πολλά αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δε θα πουν στους αγρότες. Αντίθετα, ο στόχος της "εκστρατείας" του ΠΑΣΟΚ στην επαρχία είναι να συγκαλύψουν και συσκοτίσουν την ουσία αυτών των αντιαγροτικών επιλογών που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Απλώς, θα προσπαθήσουν να εκβιάσουν τους αγρότες να αποδεχτούν και να υποταχθούν στις σκληρές αποφάσεις της ΕΕ, της νέας ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, που συμπληρώνονται, τώρα, με την "Ατζέντα 2000". Πρόκειται λοιπόν για νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των αγροτών.

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις (2012-12-13 00:00:00.0)
Κόβουν τα ψίχουλα του ΟΓΑ (2010-05-20 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη κοροϊδία των μικρομεσαίων αγροτών (2009-10-18 00:00:00.0)
«Σπέρνει» ψεύτικες ελπίδες για να «θερίσει» ψήφους (1999-12-21 00:00:00.0)
Το μαύρο - άσπρο για τους αγρότες (1997-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ