Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις

Σήμερα στα Φάρσαλα, αύριο στη Λέσβο

Αποψη από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα τη Δευτέρα που μας πέρασε
Αποψη από την κινητοποίηση στα Τρίκαλα τη Δευτέρα που μας πέρασε
Συγκέντρωση με τρακτέρ οργανώνουν σήμερα, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων.

Η σημερινή κινητοποίηση στα Φάρσαλα έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, την περασμένη Δευτέρα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, ενώ αύριο Παρασκευή, στον αγώνα μπαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, με συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Στα νέα αντιαγροτικά μέτρα που πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και τους ωθούν στους δρόμους του αγώνα, περιλαμβάνονται:

  • Το κράτημα λογιστικών βιβλίων και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ που θα σημάνει τη φορολόγηση των αγροτών με 13% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, ενώ συζητάνε να μπει χαράτσι και στα χωράφια.
  • Η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από 11% στο 6%, για φέτος, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
  • Η μείωση κατά 30 ευρώ στις ήδη χαμηλές αγροτικές συντάξεις και η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
  • Η αύξηση των ασφαλίστρων του ΟΓΑ για την υγεία κατά 70%, η αύξηση και επέκταση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 35% που θα αυξάνει όταν δε χρησιμοποιούνται γενόσημα. Αύξηση επιβάλλεται και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη με την υποχρεωτική αλλαγή κλιμακίου, ενώ, ήδη, έχει επιβληθεί μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ.
  • Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα κατά τουλάχιστον 30% και η νέα αύξηση που θα αποφασιστεί το Γενάρη.
  • Η εξίσωση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο με το πετρέλαιο κίνησης και η κατάργηση της επιστροφής φόρου.
  • Οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές και στα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα κ.ά.).
  • Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και η μη πληρωμή πολλών παραγωγών για τη σοδειά που έχουν παραδώσει στους εμπόρους (βίκος, γάλα, κλπ).
  • Η άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει την καταστροφή στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και να καταβάλλει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν έχουν πιάσει το πλαφόν.

Στο κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνει η ΕΟΑΣΛ προς τους Φαρσαλινούς αγρότες, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ μάς συντρίβουν με το 3ο Μνημόνιο. Η επίθεση θα οξυνθεί με την εφαρμογή των χειρότερων μέτρων της Νέας ΚΑΠ 2014-2020 που θα επιφέρει δραματική μείωση των επιδοτήσεων, νέους φραγμούς στην παραγωγή προϊόντων αλλά και διεύρυνση των εισαγωγών χωρίς δασμούς από τρίτες χώρες... Η νέα ΚΑΠ, όπως και οι προηγούμενες θα φέρει νέο ξεκλήρισμα και εγκατάλειψη καλλιεργειών όπως το βαμβάκι, γι' αυτό συνδέουμε άμεσα την ανάγκη ανατροπής της ΚΑΠ της ΕΕ στον αγώνα για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Διεκδικούμε άλλη πολιτική ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες και θα εξασφαλίζει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ