Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Νέα μέτρα για την ... «επιχειρηματικότητα»

Στο πλαίσιο της παροχής διευκολύνσεων στους επιχειρηματίες και της λεγόμενης «ενίσχυσης του ανταγωνισμού» εντάσσονται οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και πρόκειται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Προβλέπεται η μείωση του ελάχιστου ορίου κεφαλαίου για ίδρυση ΑΕ σε 24.000 ευρώ από 60.000 ευρώ που είναι μέχρι τώρα και ΕΠΕ σε 2.400 ευρώ από 4.500 ευρώ, με στόχο, όπως αναφέρεται, να διευκολυνθεί η είσοδος επιχειρήσεων στην αγορά και να μειωθεί η απόκλιση που παρουσιάζεται από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Ακόμη, στην Πράξη περιλαμβάνεται η «απελευθέρωση» των διδάκτρων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με το φοβερό -αλλά παντελώς ψεύτικο- επιχείρημα «να αποτυπωθούν στα επίσημα στοιχεία (σ.σ. στον πληθωρισμό) οι μειώσεις διδάκτρων», επειδή, σύμφωνα με το υπουργείο, οι σχολάρχες κάνουν μειώσεις γύρω στο 2% και διάφορες προσφορές, για να προσελκύσουν «πελατεία», οι οποίες τώρα δεν αποτυπώνονται στους επίσημους τιμοκαταλόγους που καταθέτουν στο υπουργείο.

Τέλος, προβλέπεται η κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια από την 1η Γενάρη του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ