Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΥΣΙΜΑ
Συνεχίζεται η "κούρσα" των αυξήσεων

Παρά την πτώση της τιμής του δολαρίου, η ΔΕΠ ανακοίνωσε χτες νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα υγρά καύσιμα, ανεξάρτητα από την επιχειρηματολογία που πρόβαλλε μέχρι και χτες η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία οι ανατιμήσεις οφείλονταν στη συνεχή αύξηση της τιμής του δολαρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που πριν δυο βδομάδες δεν είχε αποφασιστεί μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αυτή θα ήταν η έβδομη συνεχής βδομάδα που οι λιανικές τιμές στα καύσιμα θα σημείωναν αύξηση.

Οπως ανακοίνωσε χτες η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ), από σήμερα οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά 1,5 δρχ. το λίτρο έναντι της προηγούμενης βδομάδας, ενώ το ντίζελ κατά 0,5 δρχ. το λίτρο. Η αύξηση αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, καθώς η αυξημένη μετακίνηση των οδηγών ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου αναμένεται να δημιουργήσει κερδοσκοπικά φαινόμενα, κυρίως στην επαρχία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι ανώτατες τιμές που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, εκτός των περιοχών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είναι αυξημένες έναντι της προηγούμενης βδομάδας κατά δύο δρχ. το λίτρο.

Με βάση τα παραπάνω, και με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι ανώτατες τιμές πώλησης των βενζινών από σήμερα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Α Ζώνη, 232 δρχ./λίτρο η σούπερ και 216 δρχ./λίτρο η αμόλυβδη.
  • Β Ζώνη, 235 δρχ./λίτρο, η σούπερ και 219 δρχ./ λίτρο η αμόλυβδη.
  • Γ Ζώνη, 237 δρχ./λίτρο η σούπερ με ΦΠΑ 18% και 227 δρχ./λίτρο με ΦΠΑ 13%, ενώ η αμόλυβδη με ΦΠΑ 18% 221 δρχ./λίτρο και 212 δρχ./λίτρο με ΦΠΑ 13%.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ