Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για την ΚΕΡΑΦΙΝΑ

Ερώτηση - καταγγελία του Κόμματος για την τύχη της επιχείρησης και των εργαζομένων

Παρέμβαση για την τύχη της επιχείρησης ΚΕΡΑΦΙΝΑ έκανε χτες το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών Σταύρου Παναγιώτου και Νίκου Γκατζή που κατατέθηκε στη Βουλή. Η Ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας, Εσωτερικών και Εργασίας, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

"Ολοταχώς σε απαξίωσή της βρίσκεται η εταιρία ΚΕΡΑΦΙΝΑ της οποίας ιδιοκτήτες είναι κατά 67% ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), κατά 23% η Γενική Τράπεζα και κατά 10% ο παλιός της ιδιοκτήτης Στασινόπουλος.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνήθηκαν τη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας με προφανή σκοπό είτε να την κλείσουν είτε να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες. Ολο αυτό το σχέδιο πέρασε σε νέα φάση με την πρόσφατη αλλαγή της διοίκησης της εταιρίας. Η νέα διοίκηση βάλθηκε να απαξιώσει πλήρως την επιχείρηση και να τη μετατρέψει σε... οικόπεδο! Οι εργασιακές σχέσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν, παραπέμπουν στο Μεσαίωνα, οι απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, παραβιάζεται συστηματικά ο Εσωτερικός Κανονισμός, προσλαμβάνεται προσωπικό με κριτήρια ρουσφετολογικά και με στόχο την εξυπηρέτηση των προεκλογικών αναγκών μελών της νέας διοίκησης που σχεδιάζουν να πολιτευτούν. Εξάλλου και οι παρεμβάσεις της νέας διοίκησης στον παραγωγικό μηχανισμό έχουν φέρει την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσής της και έτσι το 16% της εσωτερικής αγοράς που κατέχει σήμερα, ετοιμάζονται να το μοιραστούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ υπουργοί

1. Πώς εκτιμά η κυβέρνηση το "έργο" της νέας διοίκησης του εργοστασίου ΚΕΡΑΦΙΝΑ; Ποιος είναι αυτός που καλύπτει τη διοίκηση αυτή που οδηγεί την επιχείρηση σε κατάρρευση και το οριστικό της κλείσιμο; Είναι επιλογή της κυβέρνησης και στηρίζει την αυταρχικότατη συμπεριφορά των διοικούντων;

2. Ποιοι είναι οι λόγοι που η Επιθεώρηση Εργασίας δεν ελέγχει τις κατάφωρες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο εργοστάσιο και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε επιτέλους η Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει τη δουλιά της;

3. Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να χρηματοδοτηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου και να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των εργαζομένων για την ανάπτυξη της επιχείρησης, η οποία μπορεί να επιβιώσει και ταυτόχρονα να σέβεται τον Εσωτερικό Κανονισμό και τα εργατικά δικαιώματα;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ