Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΔΟΕ
Εξαντλούν όλη την αυστηρότητα στους "μικρούς"

Ερώτηση του ΚΚΕ για τον τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ στη Μαγνησία

Οι εν λευκώ ευεργετικές ρυθμίσεις υπέρ των μεγάλων εταιριών πετρελαιοειδών σε βάρος των βενζινοπωλών, αλλά και ο μονομερής προσανατολισμός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) είναι το θέμα της Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ, Νίκου Γκατζή, Αχιλλέα Κανταρτζή και Βαγγέλη Μπούτα,που καταθέτουν στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών.

Αφορμή για την Ερώτηση αποτέλεσε το περιστατικό επιβολής προστίμων από το νομάρχη Μαγνησίας προς βενζινοπώλες, όταν έπειτα από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι βενζινοπώλες που είχαν ξεμείνει από καύσιμα, προμηθεύτηκαν από πρατήρια άλλων εταιριών.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση η επιβολή προστίμων είναι νομότυπη, πλην όμως, αυτή η πρακτική είναι νόμιμη για τις εταιρείες υγρών καυσίμων, που εφοδιάζουν η μία την άλλη όταν ξεμένουν οι αποθήκες τους από καύσιμα. "Εξάλλου οι βενζινοπώλες δεν "παρανομούν" με σκοπό τη φοροδιαφυγή, αφού έχουν όλα τα παραστατικά".

"Το θέμα όμως" - συνεχίζει η Ερώτηση - "εγγίζει τα όρια της πραγματικής πρόκλησης, όταν το ΣΔΟΕ και ο κ. νομάρχης εξαντλούν την αυστηρότητά τους, την ίδια ώρα που υποκλίνονται στους μεγάλους. Ο Βόλος και ολόκληρη η Μαγνησία βουίζει από την υπόθεση διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων καυσίμων από γνωστή εταιρία. Μάλιστα η όλη υπόθεση εξελίχτηκε "ομαλά" με τη ρύθμιση του σχετικού προστίμου που επιβλήθηκε (;).

Τέλος, οι τρεις βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: "είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει για τους βενζινοπώλες όρους νόμιμης προμήθειας καυσίμων άλλης εταιρίας; Γίνεται έλεγχος στις εταιρίες στη διακίνηση των καυσίμων και τηρούν αυτές όλα τα παραστατικά; Τι συνέχεια είχε η υπόθεση των τεράστιων ποσοτήτων υγρών καυσίμων που διακινούσε λαθραία γνωστή εταιρία στο Βόλο, αν πληρώθηκαν τα πρόστιμα ή έγινε "ρύθμιση" προστίμων όπως φημολογείται;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ