Τρίτη 19 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Καταδικάστε την αδιαλλαξία!

Την άμεση καταδίκη και απόκρουση της τουρκοκυπριακής αδιαλλαξίας από την ΕΕ, ζητά με Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος σημειώνονται τα εξής:

"Την καταδίκη από την ΕΕ της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς, που οδήγησε στο να διακοπούν οι συνομιλίες των δυο κοινοτήτων, ζητά με Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης και καλεί το Συμβούλιο της ΕΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκρούσει τις απειλές του Ρ. Ντενκτάς και Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την προσάρτηση των κατεχομένων εδαφών της Β. Κύπρου στην Τουρκία, στην περίπτωση έναρξης των διαπραγματεύσεων για προσεχή ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο Βασίλης Εφραιμίδης υπογραμμίζει ότι η ενέργεια αυτή του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ρ. Ντενκτάς, επιδείνωσε την ήδη τεταμένη κατάσταση στο Κυπριακό, με την πραγματοποιηθείσα πρόσφατη συμφωνία σύνδεσης του ψευδοκράτους με την Τουρκία και ζητά από την ΕΕ να καταδικάσει τη συμφωνία αυτή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ