Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Διαπλεκόμενη" κοροϊδία

Τελικά πρέπει τα περιβόητα "διαπλεκόμενα συμφέροντα" πέρα από την... απέραντη μοναξιά, να αισθάνονται και με την... "πλάτη στον τοίχο". Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι τόσο... ψυχρό και... αφιλόξενο απέναντί τους.

Οχι δεν τρελαθήκαμε. Απλά οι πολιτικοί εκφραστές και εκπρόσωποι των διαπλεκομένων συμφερόντων, πάνε να μας τρελάνουν. Μετά τον Κ. Μητσοτάκη, διαδοχικά ο Α. Παπανδρέου, ο Μ. Εβερτ, ο Α. Ανδριανόπουλος και χτες η Ντ. Μπακογιάννη ανακαλύπτουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τα στήνουν "στα έξι μέτρα".

Την ίδια ώρα όμως επιδίδονται σε μια "ευγενή άμιλλα", αλλιώς "τσακίζονται", για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα τις επιθυμίες τους και τα συμφέροντά τους.

Αν χρειάζεται ένα παράδειγμα, αρκεί η προχτεσινή στάση τους για το σκάνδαλο των καζίνο, στη Βουλή, όπου τα μεγάλα συμφέροντα έμειναν βέβαια στο απυρόβλητο.

Τώρα αν οι πολιτικοί εκφραστές των "διαπλεκομένων συμφερόντων", εκφράζουν και τη μεταξύ τους άγρια διαμάχη για την πίτα της αγοράς, αυτό σε τελευταία ανάλυση, ελάχιστα ενδιαφέρει τους εργαζόμενους που γογγύζουν καθημερινά για να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ