Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εισπράττει με την ψυχή της

ΒΟΝΝΗ.-

Με νέα οικονομική ενίσχυση για στρατιωτικούς σκοπούς πριμοδοτεί η Βόννη την Τουρκία. Η γερμανική κυβέρνηση θα ενισχύσει την Τουρκία με βοήθεια 150 εκατομμυρίων μάρκων για την κατασκευή δύο φρεγατών - φυσικά, σε γερμανικά ναυπηγεία.

Παρά τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το τουρκικό κράτος και παρακράτος σε βάρος των λαών του και τις αντιδράσεις των περισσοτέρων από τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση της Βόννης αποφάσισε να επιδοτήσει με κονδύλι 150 εκατομμυρίων μάρκων τουρκική παραγγελία δύο φρεγατών στα γερμανικά ναυπηγεία "Τίσεν Ραϊνστάλ" και "Μπλομ και Φος".

Εκπρόσωποι των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά και των Πρασίνων επέκριναν το σχέδιο, διαπιστώνοντας ότι έτσι από τη μια επιβραβεύεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την άλλη διαταράσσεται η ισορροπία των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο.

Παρ' όλα αυτά, το πιθανότερο είναι το Γερμανικό Κοινοβούλιο θα εγκρίνει αυτήν την πρόταση, αφού αναμένεται ότι ενδέχεται να την υπερψηφίσουν και ορισμένοι Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές, "προς χάριν της υποστήριξης των γερμανικών ναυπηγείων, που πλήττονται από την έλλειψη παραγγελιών, με αποτέλεσμα να απειλούνται θέσεις εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ