Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΝΩΜΕΝΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ
Απολύσεις με πρόσχημα τις ... επενδύσεις

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Τις αυθαιρεσίες της διοίκησης Στασινοπούλου, σε βάρος των εργαζομένων στην επιχείρηση "Ηνωμένα Σωληνουργεία" στη Χαλκίδα, καθώς και την αδιαφορία της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλουν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Δ. Κουμπούρης και Ορ. Κολοζώφ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνεται στην ερώτηση, η διοίκηση έχει κάνει πάνω από 120 απολύσεις,ενώ πρόσφατα απέλυσε άλλους δυο εργαζόμενους και απείλησε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25, μέτρο που τελευταία στιγμή ανακάλεσε. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση "πρότεινε" στο σωματείο την απόλυση άλλων 20 ατόμων, για να κάνει επένδυση 1,5 δισ. δρχ. Επίσης καταγγέλλουν ότι στόχος όλων των μεθοδεύσεων είναι η διάλυση του σωματείου και η εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων της "Λευκής Βίβλου".

Ενώ, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, σημειώνεται, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, από την πλευρά της Επιθεώρησης Εργασίας υπήρξε αδιαφορία και δεν απάντησε ούτε στην έκκληση για παρέμβασή της.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός Εργασίας, τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσουν οι απολύσεις και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης της επιχείρησης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ