Παρασκευή 17 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑ+ΔΚΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ+ΔΚΙΚΗ
Ξεχείλισε ο εμπαιγμός!

Συλλαλητήριο την Τρίτη στην Πάτρα, απεργία στα κεντρικά γραφεία την Τετάρτη. Παγώνουν οι διαδικασίες πώλησης στην OLAYAN

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινάνε από την ερχόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι των εργοστασίων της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", απαιτώντας να σταματήσει επιτέλους ο κυβερνητικός εμπαιγμός και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια που απέμειναν στον Ομιλο κάτω από τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων!Την Τρίτη 21 του μήνα, οι επί τρία χρόνια απολυμένοι του εργοστασίου της Π - Π Πάτρας διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο της Νομαρχίας. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι των κεντρικών γραφείων της Π - Π Αθήνας θα κάνουν στάσης εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι. Στα πλαίσια της στάσης, θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Βιομηχανίας και θα συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό ΒιομηχανίαςΧρήστο Ροκόφυλλο.

Στο μεταξύ, έχει "παγώσει" η διαδικασία πώλησης του Ομίλου της Π - Π στην πολυεθνική OLAYAN με έδρα τη Σαουδική Αραβία, καθώς οι εκκαθαριστές, αλλά και στελέχη του ΟΑΕ, παραδέχονται ότι είναι "ασύμφορο" το τίμημα των 6,65 δισ. δραχμών που προτείνει η εταιρία για να παραλάβει ολόκληρο τον Ομιλο, όταν μόνο τα αποθέματα του εργοστασίου της Πάτρας ανέρχονται σε 3 δισ. δραχμές! Επιπλέον, το ποσό αυτό η εταιρία θα το καταβάλει με 6 άτοκες δόσεις. Ακόμη εκτιμάται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια νομική φόρμουλα, που μπορεί να καταλήξει στην κήρυξη νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού. Αυτό γιατί, από τη μια ο πλειοδοτικός διαγωνισμός πώλησης κηρύχτηκε τον Οκτώβρη του 1994 και ακόμα δεν έχει ανακηρυχτεί επίσημος πλειοδότης. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία είναι εκπρόθεσμη και από την άλλη θεωρείται ότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την ανάδειξη του πλειοδότη. Ειδικότερα, αφού ανοίχτηκαν οι προσφορές του πλειοδοτικού διαγωνισμού έγινε πρόταση μόνο στην ΟLΑYΑΝ να βελτιώσει την προσφορά της και όχι συνολικά στους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητική "ταφόπλακα" στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή" (1997-01-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στην Πάτρα στις 6 του Απρίλη (1995-03-31 00:00:00.0)
Πράσινο φως για την πλήρη διάλυση (1995-02-18 00:00:00.0)
"Να ανοίξει τώρα η Π-Π" (1995-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ