Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυβερνητική "ταφόπλακα" στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή"

Η κυβέρνηση αποφάσισε να την ξεπουλήσει σαν οικόπεδα και ...παλιοσίδερα!

Τον οριστικό ενταφιασμό του ομίλου της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, με την απόφασή της να ξεπουλήσει σαν... οικόπεδα και παλιοσίδερα, τμήματα της επιχείρησης αξίας αρκετών δισ. δραχμών. Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον "εκσυγχρονιστή" Κ. Σημίτη, ικανοποιεί σχεδόν στο ακέραιο τις επιθυμίες όλων εκείνων (ντόπιων και ξένων ανταγωνιστικών μεγαλοσυμφερόντων) που ήθελαν οπωσδήποτε κλειστή τη μεγαλύτερη ελληνική κλωστοϋφαντουργική εταιρία, η οποία "έντυνε - στόλιζε και νοικοκύρευε" ή είχαν βάλει στο "μάτι" τα "φιλέτα" των περιουσιακών στοιχείων της και κυρίως το αποθηκευτικό συγκρότημα της Βαρυμπόμπης.

Παρά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναλειτουργία τουλάχιστον των εργοστασίων της Πάτρας και της Χαλκίδας, τα αποτελέσματα του 4ου κατά σειρά πλειοδοτικού διαγωνισμού που ανακοινώθηκαν χτες από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων αποτελούν την τελευταία πράξη σε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα.

Η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" παύει να υπάρχει σαν επιχείρηση, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς ο 4ος διαγωνισμός είχε χαρακτηριστικά πλειστηριασμού. Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕ:

  • Το ακίνητο της Π - Π στη Βαρυμπόμπη κατοχυρώνεται στον Π. Ζερίτη,έναντι... συνολικού τιμήματος 1.800 εκατ. δραχμών, χωρίς να διευκρινίζονται οι όροι καταβολής του.
  • Το ακίνητο της Π - Π στον Ασπρόπυργο κατοχυρώνεται στην "Ε. Λακιώτης ΑΕ",έναντι 300 εκατ. δραχμών.
  • Το ακίνητο της Π - Π στα Καμίνια κατοχυρώνεται στην "ΕΛΚΟΙΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΕ",έναντι 165 εκατ. δραχμών.
  • Το ακίνητο της Π - Π επί της οδού Μαίζωνος στην Πάτρα κατοχυρώνεται στον Ι. Καντζή,έναντι 260 εκατ. δραχμών.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα με τα αποθέματα προϊόντων, στο εργοστάσιο της Πάτρας, όπως και το οικόπεδο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ απορρίφθηκε η προσφορά για τα οικόπεδα στη Δροσιά Αττικής, σαν ασύμφορη.

Τα εργοστάσια, όπως και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, θα ακολουθήσουν την ίδια τύχη, καθώς το ΔΣ του ΟΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην εκποίησή τους, με τη διαδικασία των πλειστηριασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ