Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΚΑΝΑΔΑΣ
Ολα σε εκκρεμότητα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Καναδάς εξακολουθούν να έχουν διχασμένες απόψεις για το πώς ακριβώς θα λυθεί η διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα της αλιείας στο Βόρειο Ατλαντικό.

Η επίτροπος επί θεμάτων αλιείας Εμα Μπονίνο δήλωσε σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως, μετά από δύο μέρες συνομιλιών, η κυβέρνηση του Καναδά δε συμφώνησε σε καμιά πρόταση της ΕΕ. Ο Καναδάς αποσκοπεί σε ένα διμερές σύστημα προστασίας των φυσικών πόρων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ωστόσο η τελευταία έχει τονίσει πως δε θα υποστηρίξει καμιά απόφαση εκτός της Οργάνωσης Αλιείας του Βορειοδυτικού Ατλαντικού (NAFO).

Η ΕΕ είχε ζητήσει να συνεδριάσει η NAFO την ερχόμενη Τετάρτη, όμως ο Καναδάς, η Ρωσία και η Νότια Κορέα απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η Μπονίνο υποστήριξε πως μια τέτοια συνεδρίαση πρέπει να γίνει, έστω και την επομένη βδομάδα. Η καναδική αντιπροσωπεία αναχώρησε από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ενώ αξιωματούχοι της ΕΕ υποστήριξαν πως οι επαφές τους θα συνεχιστούν από το τηλέφωνο αυτή τη βδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η διαμάχη μεταξύ Καναδά και ΕΕ ξεκίνησε όταν οι καναδικές αρχές, περιλαμβανόμενου και ενός πολεμικού πλοίου, συνέλαβαν ισπανικό αλιευτικό πλοίο στα διεθνή ύδατα, στις ακτές του Καναδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ