Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ
Τρία βασικά συμπεράσματα

Για "καινούριο σκηνικό" στη ΓΣΕΕ, κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΚ,σχετικά με το 28ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, που οι εργασίες του έληξαν την Κυριακή το βράδυ. Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις της σε 3 βασικά συμπεράσματα η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

  • "Η ΕΣΑΚ μετά από τρία χρόνια αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη με σαφή τάση ενίσχυσης, ενώ, ταυτόχρονα, μειώνονται σημαντικά η ΔΑΚΕ και ο "ΣΥΝ" σε ψήφους και σε έδρες".
  • "Οι αποφάσεις και το πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκαν στο Συνέδριο από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - "ΣΥΝ" είναι αρνητικές για τους εργαζόμενους και θα χρειαστεί έντονη αγωνιστική δράση της βάσης για την υπεράσπιση καταχτήσεων και δικαιωμάτων για την αλλαγή των συσχετισμών. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα δράσουμε".
  • "Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη σωστή τακτική και πολιτική της ΕΣΑΚ, που κινείται στην κατεύθυνση της ταξικής προοπτικής και αποκάλυψης των στόχων και των ευθυνών των δυνάμεων του Μάαστριχτ".

Η ΕΣΑΚ σημειώνει, παράλληλα, σχετικά με τα αποτελέσματα πως "η "άνοδος" σε έδρες της ΠΑΣΚΕ δε σημαίνει αποδοχή ακόμα και από τους συνέδρους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού είναι γνωστό ότι στο χτεσινό συνέδριο εκφράστηκαν συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στην περίοδο 1989 - 1993 βασικά, αν επιπλέον συνυπολογιστεί η νομιμοποίηση των νόθων αντιπροσώπων της ΠΝΟ κλπ. το αντιλαμβάνεται ο καθένας ποια είναι η πραγματικότητα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ