Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραλειπόμενα

Ητανε στραβό το κλήμα το 'φαγε κι ο γάιδαρος. Ο λόγος για το 28ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ούτως ή άλλως, δεν αποτέλεσε χώρο προβληματισμού πάνω στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, παρά τις προσπάθειες της ΕΣΑΚ. Δεν έφτανε η αδιαφορία των άλλων παρατάξεων, ξεκίνησε και η ιστορία με τα δύο ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ και τη διάσπαση της ΔΑΚΕ, και το συνέδριο μεταφέρθηκε εντελώς στους διαδρόμους.

* * *

Μεθόδους της πάλαι ποτέ... ΕΚΟΦ, ακολούθησε η "εβερτική" πτέρυγα της ΔΑΚΕ, προκειμένου να μην προκύψει έδρα για το ψηφοδέλτιο του πρώην προέδρου της παράταξης, Χρ. Καραμπίνη. Οπως πληροφορηθήκαμε, οι εκβιασμοί σε προσωπικά θέματα, οι απειλές και άλλες παρόμοιες μεθοδεύσεις κυριάρχησαν.

* * *

Μάλιστα, οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ, πριν ψηφίσουν περνούσαν από το δωμάτιο 3526 του ξενοδοχείου "Αφροδίτη" στο συγκρότημα του "Αστέρα", όπου παραλάμβαναν από τους "εβερτικούς" σταυρωμένο ψηφοδέλτιο, και στη συνέχεια υπέγραφαν σε φωτοτυπία του ψηφοδελτίου. Ελεγχος ασφυκτικός.

* * *

Με πανηγυρισμούς... "αυριανικού" χαρακτήρα (φωνές, ομαδικές φωτογραφίσεις, αλαλαγμούς κλπ.), υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, και οι "εκσυγχρονιστές" της ΠΑΣΚΕ, που τώρα τελευταία μας είχαν συνηθίσει σε πολύ... "κυριλέ" συμπεριφορά. Φαίνεται ότι τα συνέδρια αμβλύνουν τα - επίκτητα - ήθη.

* * *

Δεν εκλέχθηκε σύνεδρος, ούτε και στη διοίκηση φυσικά, αλλά αυτός το βιολί του. Ο λόγος για το Δ. Χατζησωκράτη του "ΣΥΝ", που σε έγγραφό του στο συνέδριο λέει ότι "για ένα να είστε βέβαιοι δε θα... απαλλαγείτε από την παρουσία μου". Ποιους απειλεί, άραγε;

* * *

Πάντως, γενικώς στο "ΣΥΝ", οι προερχόμενοι από την ΕΑΡ, πήγαν... πάτο στις εκλογές, μετά κι από αλλεπάλληλες θορυβώδεις συσκέψεις της παράταξης τις μέρες του συνεδρίου. Τα συντροφικά "μαχαιρώματα" τους στέρησαν για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, την εκπροσώπησή τους στη ΓΣΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ