Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Παρατείνεται ο διαγωνισμός, αναβάλλονται οι κινητοποιήσεις
  • Στις 3 του Μάη λήγει η προθεσμία για την κατάθεση "επενδυτικών" προσφορών
  • Με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, μπαίνει "φρένο" στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ναυπηγείου

Παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που κήρυξε η ΕΤΒΑ για την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέχρι τις 3 του Μάη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Η διορία κανονικά έληγε χτες 20 του Μάρτη. Η παράταση όμως ήταν αναμενόμενη, αφού κατ' αρχήν από το ίδιο το υπουργείο Βιομηχανίας διέρρευσε ότι ενδιαφερόμενοι "επενδυτές" που προέκυψαν ξαφνικά και οι οποίοι διαθέτουν ανάλογα... προσόντα με αυτά του εφοπλιστή Περατικού (υπουργικές "πλάτες" δηλαδή) δεν είχαν προλάβει να καταθέσουν τις προσφορές τους. Από την άλλη το επίμαχο νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου επιδιώκει το "άλλοθι" της Βουλής για το μέγα σκάνδαλο που διαπράττει, παραδίδοντας "τσάμπα" το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Μεσογείου, προβλέπεται να συζητηθεί από την Ολομέλεια της Βουλής το λιγότερο μετά από δυόμισι βδομάδες.

Φρένο

Ωστόσο, χτες το πρωί και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ,η ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στη διοίκηση του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ",αποφάσισαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης να μεταφέρουν την προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία για την ημέρα που το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο του ναυπηγείου, προκειμένου να τους ανακοινωθεί η νέα απόφαση χωρίς να δοθεί ο λόγος και στην Εργοστασιακή Επιτροπή (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) για να εξηγήσει τουλάχιστον στους εργαζόμενους για τους λόγους που διαφώνησε, στη μεταφορά της απεργίας!

Η "ΤΡΙΑΙΝΑ" με ανακοίνωσή της εξηγεί ότι η μεταφορά της απεργίας έγινε "για να αποδείξουμε και για μια ακόμη φορά ότι εμείς γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά, παράλληλα, επιζητούμε διάλογο που τον θεωρούμε το σημαντικότερο ίσως παράγοντα επίλυσης των προβλημάτων"! Μάλιστα σε μια... επίδειξη καλής θέλησης η πλειοψηφία αποφάσισε να επαναφέρει την πρόταση του δίμηνου διαλόγου με την κυβέρνηση, με την προϋπόθεση να συζητηθεί η περίπτωση ενός πενταετούς προγράμματος εξυγίανσης της επιχείρησης που θα διασφαλίζει το δημόσιο έλεγχο, τη βιωσιμότητα, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της. Η Εργοστασιακή Επιτροπή με ανακοίνωσή της επισημαίνει: "Με την αναστολή ουσιαστικά της απεργίας η κυβέρνηση θα σταματήσει την πολιτική ξεπουλήματος; Μήπως η ΠΑΣΚΕ θέλει να δώσει "χέρι βοηθείας" στην κυβέρνηση, καθώς οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών έχουν πάρει χαρακτηριστικά "γενικού ξεσηκωμού"; ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία (2012-07-18 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία (2012-04-05 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους (2007-10-10 00:00:00.0)
Το Ναυπηγείο στο Δημόσιο τώρα! (2004-06-19 00:00:00.0)
Τα "μαζεύει" η ΤΡΙΑΙΝΑ (1995-04-28 00:00:00.0)
Στη Βουλή το ξεπούλημα (1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ