Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνησης Οικονομολόγων υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για την οικονομική τακτοποίηση των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), καθώς και η προθεσμία για την εγγραφή νέων μελών λήγει στις 2 Απρίλη,ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές του ΟΕΕ στις 28 Μάη.

ΨΩΜΙ: Ψωμί για τρεις μέρες θα παράγουν και θα διαθέσουν στην κατανάλωση, σήμερα Παρασκευή 24 Μάρτη, τα αρτοποιεία Αθήνας και Πειραιά. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών - Προαστίων και το Σωματείο Ν. Πειραιώς, το Σάββατο 25 Μάρτη ημέρα του Ευαγγελισμού, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά και δε θα δεχτούν ούτε φαγητά για ψήσιμο. ΔΕΚΟ: Πάγωμα στο δανεισμό των ΔΕΚΟ, καθώς και άλλα μέτρα που θα διευκολύνουν την ιδιωτικοποίησή τους, σχεδιάζει με διάφορα μέτρα που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, επεξεργάζεται σχετικό πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για την "ανασκευή των σχέσεων των ΔΕΚΟ με το κράτος". Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει πλαφόν για το δανεισμό των ΔΕΚΟ και στόχο για θετικό πρωτογενές πλεόνασμα 410 δισ. δραχμών ή 1,6% του ΑΕΠ.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο διάλογος για τον τουρισμό της Ευρώπης ξεκινάει σύντομα με τη συζήτηση για την "Πράσινη Βίβλο" του τουρισμού. Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Χ. Παπουτσή, η "Πράσινη Βίβλος" δε θα προδικάζει τη θέση και τις προτάσεις της επιτροπής στη διακυβερνητική διάσκεψη για τον Τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί το 1996, αναφορικά με την πολιτική της Ενωσης στον τομέα αυτό.

ΚΕΡΔΗ: Καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 764 εκ. δρχ. πραγματοποίησε το 1994 η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Leasing (έναντι δραχμών 363 εκ. το 1993). Το διανεμόμενο μέρισμα είναι 375 εκατ. δραχμές ή 187,5 δρχ. ανά μετοχή. Το ύψος των νέων εργασιών, δηλαδή η αξία του εξοπλισμού που εκμισθώθηκε κατά το 1994 ανήλθε σε 4.016 δισ. δραχμές. Η εταιρία αναμένει την έγκριση του Χρηματιστηρίου και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ