Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μαζική συμμετοχή και στις χτεσινές κινητοποιήσεις

Με κλείσιμο των καταστημάτων, συγκεντρώσεις διαρτυρίας και καταλήψεις απάντησαν χτες οι ΕΒΕ σε πόλεις της Β. Ελλάδας, στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Κάσο κ.α.

Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χτες οι κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί από τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους της Β. Ελλάδος, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Κάσου, ενάντια στην ισοπεδωτική οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή οι ΕΒΕ όλης της χώρας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πανελλαδικό κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων, που έχει προαναγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ενώ στις 27 του μήνα πρόκειται να αντιδράσουν με κλείσιμο των καταστημάτων τους και οι ΕΒΕ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Στη Β. Ελλάδα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των επαγγελματοβιοτεχνών της Πτολεμαφιδας στη χτεσινή κινητοποίηση του κλάδου. Χτες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, έκλεισαν όλα τα καταστήματα, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον κινηματογράφο "Αχίλλειον". Σε πρόσφατη συνέλευσή τους οι ΕΒΕ της Πτολεμαφιδας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τις 29 του μήνα.

Σε τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους από τις 8 το πρωί ως τις 11 προχώρησαν χτες και οι επαγγελματοβιοτέχνες των Γιαννιτσών,που σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες της περιοχής, διεκδικούν την κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων φορολόγησης.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Δράμας και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι αποφάσισε να συντονίσει τις προσπάθειές του με όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες του νομού, στον αγώνα για δίκαιο και αδιάβλητο τρόπο φορολόγησης. Για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών τη μέρα της απεργίας θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία του πίνακα εφημεριών που υπάρχει.

Αγρίνιο - Μεσολόγγι

Ολοκληρώθηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Υπήρξε καθολική συμμετοχή όλων των ΕΒΕ της περιοχής, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη όλων των τραπεζών, των δημόσιων υπηρεσιών, της νομαρχίας, των ΕΛΤΑ κλπ..Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 29 Μάρτη με την πανελλαδική κινητοποίηση, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Στην Κάσο

Προχτές οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι της Κάσου προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου του νησιού, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας - πέρα από τη φορομπηχτική πολιτική που ασκείται σε βάρος τους - στην αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στις επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, μετά τις σοβαρότατες ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ