Κυριακή 26 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να εκφράσουν τα συνδικάτα την αλληλεγγύη τους

Δήλωση των δέκα συμβούλων της ΕΣΑΚ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Την "ένοχη σιωπή" της ΓΣΕΕ και την επίθεση του ΣΕΒ απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών και των ΕΒΕ καταγγέλλουν, με δήλωσή τους, τα δέκα στελέχη της ΕΣΑΚ που εκλέχτηκαν στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα για τον ΣΕΒ,τα στελέχη της ΕΣΑΚ τονίζουν: "Οι βιομήχανοι που φοροδιαφεύγουν, νόμιμα και παράνομα, ζητούν από την κυβέρνηση να εξαντλήσει τη φορολογική της "αυστηρότητα" στους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους". Ταυτόχρονα επισημαίνεται πως ο ΣΕΒ αποσιωπά τις φοροαπαλλαγές και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντελεστών φορολόγησης των κερδών που έχουν εξασφαλίσει στους βιομήχανους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σημειώνεται επίσης ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χρησιμοποιεί το πρόσχημα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης για να μην τοποθετηθεί στην ουσία του προβλήματος και να μην τεθεί επικεφαλής συντονισμένων αγώνων εργατών - αγροτών - βιοτεχνώνν με κύριο αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο.

Στη δήλωση τονίζεται ότι οι θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη φορολόγηση κάθε πολίτην σύμφωνα με τη φοροδοτική του ικανότητα και την ελάφρυνση των μισθωτών, μπορεί να αποτελέσει βάση για το συντονισμό του αγώνα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρέπει να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει. Τα στελέχη της ΕΣΑΚ καλούν τα συνδικάτα να "εκφράσουν την ενεργητική αλληλεγγύη τους" στους αγώνες που αναπτύσσονται και οι οποίοι ξεφεύγουν από τα στενά φορολογικά πλαίσια, ακουμπούν την ουσία των προβλημάτων και στρέφονται ενάντια στις "φιλομονοπωλιακές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ