Κυριακή 26 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Αν και ο ως πρόσφατα πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν έγινε γνωστός από κανένα τρανταχτό επεισόδιο αυτής της βδομάδας, ωστόσο πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε την υπερψήφιση από την ιταλική Βουλή και Γερουσία του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ντίνι.

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι ο Μπερλουσκόνι καταψήφισε τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, σε αυτή τη γη των φλωρεντινών συνωμοσιών, δεν μπορεί κανείς να πιστεύει ό,τι βλέπει. Και αυτό γιατί άλλο βλέπει και άλλο νομίζει ότι βλέπει.

Τι πέτυχε, όμως, ο Μπερλουσκόνι; Απλούστατα, την υπερψήφιση ενός προϋπολογισμού άγριας λιτότητας, που μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό με αυτούς που κατάρτιζε ο ίδιος. Ετσι, τα μονοπώλια, που ζητούσαν ξεζούμισμα των εργαζομένων, είναι ικανοποιημένα και ασφαλή. Ο προϋπολογισμός, όμως, αυτός ψηφίστηκε από τους "αριστερούς", χωρίς τις ψήφους του Μπερλουσκόνι και των συμμάχων του της "Εθνικής Συμμαχίας". Οι τελευταίοι κάνουν "κριτική", διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους από μακριά, και αρκούνται στη διευκολυμένη προσπάθεια απόσπασης των μακροπροθέσμων ωφελημάτων.

Αχ, εκσυγχρονιστές, εκσυγχρονιστές! Το 'χει, φαίνεται, η μοίρα σας να βγάζετε το φίδι από την τρύπα, για να σας φάει...

Και είσαστε και αχώνευτοι.

Α. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ