Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μακριά και ενάντια στους αγρότες

Δεν είναι πίσω ούτε μπροστά, αλλά δίπλα στους αγρότες η ηγεσία της ΝΔ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Μ. Εβερτ. Στο διά ταύτα όμως τι κάνει η ηγεσία της ΝΔ; Μήπως υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών; Σίγουρα όχι. Απλά δεν τις αποδοκιμάζει ανοιχτά. Μήπως ανέλαβε κάποιες πρωτοβουλίες ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ικανοποίηση των κατά 100% δίκαιων αιτημάτων των αγροτών; Μόλις χτες, μετά από δέκα μέρες αγώνων των αγροτών, εδέησε να στείλει επιστολή στον... πρόεδρο της Βουλής, από τον οποίο ζητά να αναλάβει πρωτοβουλία... η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

Μήπως ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους; Παρόλο που χαρακτηρίζει "πολλά από τα αιτήματα δίκαια", αποφεύγει να προσδιορίσει ποια θεωρεί δίκαια και ποια όχι και περιορίζεται να ζητά μονότονα από την κυβέρνηση να αρχίσει διάλογο. Προφανώς αποσκοπώντας στην εκτόνωση των κινητοποιήσεων και τη χειραγώγηση των αγροτών.

Ούτε δίπλα, λοιπόν, στους αγρότες βρίσκεται η ηγεσία της ΝΔ. Βρίσκεται μακριά και ενάντιά τους. Ακριβώς γιατί η πολιτική της για την αγροτική οικονομία δε διαφέρει ουσιωδώς από αυτή που εφαρμόζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ