Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - 1: Τρεις ελληνικές τράπεζες επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό με την ίδρυση υποκαταστημάτων στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Βερολίνο. Ηδη, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 55 τεύχος Α/16-3-95), δύο αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, με τις οποίες εγκρίθηκε η άδεια για την ίδρυση υποκαταστημάτων των παραπάνω τραπεζών στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε την ίδρυση υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στο Βουκουρέστι Ρουμανίας και της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης, η Εμπορική Τράπεζα Ελλάδας, ανακοίνωσε την ίδρυση υποκαταστήματος στο Βερολίνο, το οποίο είναι το 6ο υποκατάστημα του δικτύου της Εμπορικής στη Γερμανία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - 2: Εγκρίθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΦΕΚ 57 τεύχος Α/20-3-95) άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα Γραφείου Αντιπροσωπείας στη ρώσικης τράπεζας "Moscow International Commercial Bank".

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - 3: Η Εμπορική FACTORING, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι από την 1η Μάρτη, έγινε μέλος της INTERNATIONAL FACTORING GROUP, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει μέλη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάστηκαν και λειτουργούν ήδη στην Καλαμάτα και το Αργος δυο νέα υποκαταστήματά της, με τα οποία το συνολικό δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας φτάνει στα 55.

ΚΕΡΔΗ - 1: Σημαντική αύξηση των κερδών, που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της, ανακοίνωσε για τη χρήση του 1994 η κατασκευαστική εταιρία ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα καθαρά κέρδη προ φόρων για το 1994, έφτασαν στο ποσό των 1.185 εκατ. δραχμών, ποσό το οποίο υπερβαίνει κατά 55% τις αρχικές προβλέψεις και είναι αυξημένο κατά 98,5% συγκριτικά με τα καθαρά κέρδη της χρήσης 1993. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 200 δραχμών ανά μετοχή.

ΚΕΡΔΗ - 2: Κέρδη ύψους 1,154 εκατ. δραχμών πραγματοποίησαν οι εταιρίες του ομίλου της "Ελληνοβρετανικής" κατά το 1994. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου (Ζημιών και Ζωής) με αύξηση 9,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 1994, αύξησε τα κέρδη κατά 72,5%.Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα κέρδη της "Ελληνοβρετανικής ΑΕΑ Ζωής", τα οποία ανήλθαν σε 831 εκατ. δραχμές έναντι 148 εκατ. δραχμών το 1993.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ