Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέκρωσαν χτες η Λέσβος και η Κρήτη

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις

Νέκρωσε χτες η αγορά της Κρήτης και της Μυτιλήνης, όπου δεν άνοιξε ούτε ένα σχεδόν μαγαζί, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των ΕΒΕ ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με καθολική συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε χτες το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής.Στο Ηράκλειο παρέμειναν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα, τα καφενεία, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες κλπ., ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης. Ανάλογη εικόνα εμφανίστηκε και για την υπόλοιπη Κρήτη και συγκεκριμένα για τα Χανιά, το Λασήθι, το Ρέθυμνο, αλλά και μικρότερες επαρχιακές περιοχές. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα καταστήματα της Κρήτης,συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προαναγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ της χώρας. Αξιοσημείωτη και πάνω από όλα προκλητική ήταν η στάση που κράτησε χτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στο Ηράκλειο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κουράκης, ο οποίος αποχώρησε από την εκδήλωση όταν ομιλητής της συγκέντρωσης αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Επίσης, χτες οι ΕΒΕ της Λέσβου πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο μαζί με τους κτηνοτρόφους της περιοχής Μανταμάδου και διατράνωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όλοι μαζί να διεκδικήσουν αγωνιστικά και την επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων του νησιού. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Ηλ. Βουλβούλης.Οι ΕΒΕ της Μυτιλήνης συμμετέχουν και στο σημερινό πανελλαδικό κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ