Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μαζική συμμετοχή δηλώνει και η Βόρεια Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Θράκη, Ημαθία κλπ.

Σε όλους τους νομούς από τον Εβρο μέχρι τη Φλώρινα κινητοποιούνται οι βιοτέχνες και οι αγρότες, ενώ στις μεγαλύτερες πόλεις θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες.

Συγκεκριμένα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη συμπρωτεύουσα όλες οι οργανώσεις των ΕΒΕ στηρίζουν με αποφάσεις τους την κινητοποίηση, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 στον κινηματογράφο "ΡΙΟ" και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα κατατεθεί ψήφισμα. Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση μπροστά στη ΔΕΘ με πρωτοβουλία του Συνδέσμου - Βιοτεχνών Επιπλοποιών νομού Θεσσαλονίκης. Η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η σημερινή κινητοποίηση δεν πρέπει να μείνει μια τουφεκιά "για την τιμή των όπλων", αλλά να είναι μια απαρχή για πιο ενωτικούς αγώνες.

ΗΜΑΘΙΑ: Στην Ημαθία, όπου ήδη έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες, τα πάντα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ στη Βέροια και στη Νάουσα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες. Στη Νάουσα,έχουν δηλώσει συμμετοχή όλοι οι φορείς της περιοχής. Το πρωί θα κλείσουν τα καταστήματα, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι,ενώ μέχρι χτες γίνονταν προσπάθειες να αποφασιστεί κλείσιμο των σχολείων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, με αιχμή, πέρα από το φορολογικό, τα ζητήματα της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της εγκατάλειψης της περιοχής. Στη Βέροια η συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί στον κινηματογράφο "Παλλάς" και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Νομαρχία.

ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν και στην Κοζάνη,την Πτολεμαφιδα,την Κατερίνη,την Καβάλα,ενώ κλειστά θα είναι και τα καταστήματα της Δράμας,των Σερρών και της Φλώρινας μετά από απόφαση των εκεί εμπορικών συλλόγων.

ΘΡΑΚΗ: Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι ΕΒΕ των νομών Ξάνθης και Ροδόπης,ενώ στο νομό Εβρου με απόφαση των οργανώσεων των ΕΒΕ του νομού θα κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες, θέλοντας να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα του ακριτικού νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ