Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκκρεμότητες και φημολογίες

ΚΑ+ΔΚΙΡΟ.-

Εληξε, χτες, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, άλλος ένας γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς. Θέμα και αυτών των συναντήσεων ήταν η διεξαγωγή των εκλογών στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη και ο ρόλος του οργάνου που θα εκλεγεί από αυτές.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 10 Απρίλη και εμφανίστηκαν ευχαριστημένες από τις μέχρι τώρα συναντήσεις τους. Από ό,τι έγινε γνωστό, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι καταβάλλουν προσπάθειες να επιτευχθεί μια μεταξύ τους συμφωνία, έτσι ώστε οι παλαιστινιακές εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Ιούλη του 1995, έστω και με καθυστέρηση ενός ολοκλήρου χρόνου.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αμρ Μούσα, κάνοντας αναφορά στις πληροφορίες που θέλουν το Ισραήλ να έχει αποδεχτεί την αποχώρηση των στρατευμάτων του από εφτά μεγάλες πόλεις της Δυτικής Οχθης, σημείωσε ότι, αν οι πληροφορίες αυτές αληθεύουν, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του αρχικού ειρηνευτικού πλαισίου (όπως αυτό καθορίζεται από τη Διακήρυξη Αρχών της Ουάσιγκτον του 1993).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ